Les obres de la Lleialtat Santsenca es reiniciaran el 19 de novembre

La reobertura de la Lleialtat Santsenca acumula set mesos de retard. Les empreses encarregades de la rehabilitació de l’edifici van suspendre els treballs fa dos mesos al·legant problemes econòmics. Aquest fet va comportar la rescissió del contracte amb les empreses adjudicatàries i l’aplicació de les penalitzacions corresponents. Ara, però, sembla que es reprendran unes obres que transformaran l’antiga cooperativa de la Lleialtat Santsenca en un nou equipament pel barri. Es va convocar una nova licitació i a partir del 19 de novembre la nova empresa adjudicatària reiniciarà les obres gradualment.

Aquest edifici era una antiga cooperativa de Sants i s’ha reivindicat històricament com un equipament per a nombroses entitats i col·lectius del barri. Les seves obres es van iniciar el 2014 i la previsió era que finalitzessin l’abril del 2015, però la paralització parcial de les obres ha provocat que la finalització del projecte s’aplaci uns quants mesos.

El projecte recupera les antigues dues sales principals que configuraven l’edifici original, aquell que en la planta baixa hi tenia la botiga, i en la planta superior la sala d’actes de la vella cooperativa. Tot el conjunt es tornarà a organitzar a partir d’aquestes dues sales, per recuperar i conservar la memòria històrica d’aquesta singular construcció. En l’edifici de la Lleialtat també es conservaran els finestrals originals, tot i que dotats amb nous tancaments que n’aïllaran el so de l’exterior.

En total, la nova Lleialtat Santsenca posa a disposició dels veïns i de les entitats del barri de Sants prop de 2.000 m2 de superfície útil per a activitats cíviques, socials, culturals i lúdiques.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.