La restaurada sala de plens del Districte de Sants-Montjuïc celebra el seu centenari

La sala de plens del Districte de Sants-Montjuïc ha celebrat el seu centenari amb una restauració en profunditat. En total, s’han invertit uns 60.000 euros que han permès arreglar tot l’interior de la sala de l’edifici municipal. En concret, s’han restituït els tons de les parets, els vitralls, el terra, les làmpades, els capitells, fins i tot els bancs i la part frontal gràcies a una neteja i restauració de les pedres i les pintures.

Aquesta iniciativa respon a la voluntat i a la constant al llarg de tot aquest mandat de protegir, preservar i difondre el patrimoni històric i arquitectònic, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona en una nota de premsa.

Dijous al vespre veïns i veïnes del barri van poder accedir dins de la sala de plens on es va dur a terme la presentació del llibre La Seu del Districte 1915-2015, escrit per Albert Torras Corbella i editat per l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest llibre fa un trajecte per la història del districte: la vinculació al mar als barris de la Marina, la indústria de l’Espanya Industrial, el Vapor Vell o Can Batlló, entre d’altres, a part de les històries d’Hostafrancs i la Bordeta, territoris que pertanyien al municipi de Sants, independent de Barcelona fins al 1987.

A més, l’exemplar acull amb imatges històriques la història i la singularitat arquitectònica de l’edifici, construït amb la idea d’obrir unes dependències de l’Ajuntament de Barcelona a Hostafrancs.

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.