La Covid-19 al districte Sants Montjuïc: Evolució dels casos

Iniciem octubre amb un petit repunt de casos en quatre de les Àrees de Salut Bàsiques (ABS) del districte Sants-Montjuïc. Després d’una setmana de baixades marcada pel pont de La Merçè, aquesta setmana es presenta amb pics i repunts a diverses zones del districte, però sobretot, amb un curiós augment dels casos sospitosos de Covid-19. 

Font de la Guatlla és l’ABS que més casos ha registrat aquesta setmana, amb un pic de 44 positius, un repunt semblant al que ja va tenir l’última setmana d’agost. La segueixen en nombre de casos Poble-sec i La Bordeta/Hostafrancs amb 39 i 36 nous casos respectivament, i que ja venien d’un augment progressiu dels nous contagis. 

Finalment tenim a Sants que puja aquesta setmana fins als 35 positius, dades que no registrava des de l’inici d’aquest recompte al mes de juliol. 

A la part baixa del gràfic trobem a La Marina de Port, a La Marina del Prat Vermell i zona Seat i a l’Espanya Industrial, que en les dues darreres setmanes han aconseguit mantenir els casos per sota de 20

Podeu veure les dades amb més detall en el gràfic a continuació: 

Pel que fa a les dades acumulades, sorprèn aquesta setmana el gran nombre de casos sospitosos, que en alguns casos doblen els registres de la setmana anterior. 

A Barcelona la taxa estandaritzada de casos acumulats se situa en els 246 casos per cada 100.000 habitants. Amb un total de 42.230 positius contabilitzats des de l’inici de la pandèmia, 

Al mapa podeu consultar les diferències entre els barris del districte de Sants Montjuïc

Fonts de les dades: Portal de dades obertes Generalitat de Catalunya: Registre de casos de la COVID 19Mapa interactiu de l’ Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) i Llistat CAP’s del Consorci Sanitari de Barcelona. 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.