Obre el parc de les Tretze Roses al Prat Vermell

Parc de les Tretze Roses
ajuntament.barcelona.cat

El veïnat d’Eduard Aunós (Cases Barates) és d’enhorabona. El parc de les Tretze Roses de la Marina del Prat Vermell ja ha obert. Amb 21.000 m2 és el gran pulmó verd del barri i la peça central al voltant de la qual s’està urbanitzant tot un nou barri ubicat al districte de Sants-Montjuïc.

La regidora del districte de Sants-Montjuïc, Raquel Gil ha celebrat l’obertura que dona resposta “a la llarga demanda del veïnat i dels moviments socials i associatius dels barris de la Marina que han treballat per tenir espais verds”. Alhora, Gil remarca que “significarà un impuls important en tota transformació en marxa d’aquest barri en creixement que ha d’acollir en un futur 28.000 habitants”.

Igualment, l’Associació de veïns i veïnes d’Eduard Aunós es mostra molt satisfeta pel fet de poder utilitzar l’espai.

El parc s’ubica entre els carrers de Pontils, Ulldecona, Cal Cisó, Ferro i Arnès, i té diversos espais diferenciats però molt connectats entre ells. Hi ha un prat petit per a l’estada i el joc, amb un pendent suau per facilitar l’ús de l’espai per a espectacles infantils o altres activitats, i també un segon prat més gran que queda definit per dos murs vegetals, un de verd i un de vermell, i que alhora farà de dipòsit d’infiltració de les aigües pluvials.

L’àmbit de referència del parc és la placeta central, el lloc de trobada on conflueix un mirador dels dos prats que fa de frontissa de tot l’entorn.

L’espai compta amb 117 arbres, 83 del quals són de nova plantació. Tot l’arbrat és bàsicament mediterrani: alzina, roure, vern o freixe i també hi ha arbres de l’amor o cirerers del Japó. La vegetació la conformen l’espígol, el romaní, la margarida groga, tamarius, canyís, joncs, o buguenvíl·lees com a planta enfiladissa.

De moment, l’explanada central i els parterres dels camins romandran un temps tancats i protegits per afavorir l’arrelament i el bon manteniment de tot el verd plantat.

Distribuïts als diferents espais d’estada hi ha més d’un centenar de bancs i cadires. També s’hi han habilitat aparcaments de bicicletes, fonts, un quiosc i una pèrgola fotovoltaica. Per a la pràctica esportiva hi ha elements de calistènia a la zona més pròxima a la plaça Falset

Tretze Roses

El nom del nou parc es va aprovar a la darrera ponència del nomenclàtor a partir de la proposta sorgida de la consulta oberta al veïnat que va decidir posar-li el nom del parc de les Tretze Roses. Al parc també s’hi instal·larà un faristol explicatiu en memòria del grup de tretze noies, algunes d’elles membres de les Joventuts Socialistes Unificades (JSU), afusellades pel règim franquista a Madrid el 5 d’agost de 1939, poc després de la fi de la Guerra Civil espanyola.

Veure nota de premsa de l’Ajuntament de Barcelona

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.