Arrenquen les obres del nou Parc de les Tretze Roses

La Marina del Prat Vermell ja està cada cop més a prop de tenir un nou parc, el que suposarà un nou pulmó verd no només per al barri, sinó també per a la ciutat de Barcelona. Arran del concurs participatiu que es va celebrar entre els mesos de maig i juny, on es va decidir que s’anomenaria Parc de les Tretze Roses, les obres d’aquest nou espai ja han començat.

El nou parc s’ha començat a construir a l’illa situada entre els carrers de Pontils, Ulldecona, Cal Cisó, del Ferro, i d’Arnès, i tindrà una superfície de 20.886 metres quadrats, amb 233 arbres i una zona de jocs per als més petits, de 200 metres quadrats.

A més, comptarà amb una placeta central que té com a objectiu ser un espai de trobada entre els veïns i veïnes, i que separarà dos grans prats verds envoltats de vegetació, un dels quals compta amb un pendent suau que facilitarà la celebració d’espectacles infantils.

D’aquesta forma, l’espai que ha funcionat com a descampat i servia com a pàrquing, al costat de la comissaria dels Mossos d’Esquadra i els blocs d’Eduard-Aunós es transforma en espai de passeig.

El parc tindrà, a més, 124 bancs i 50 cadires, aparcaments per a bicicletes, fonts i elements d’il·luminació, a més d’un sistema d’aprofitament de l’aigua de la pluja per a altres usos.

El nom del parc recorda el grup de les tretze noies, membres de les Joventuts Socialistes Unificades, que van ser afusellades pel règim franquista en acabar la Guerra Civil espanyola, i que s’han convertit en tot un símbol de resistència republicana i militància ciutadana.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.