S’obre el procés per decidir el nom del nou parc de la Marina

La Marina ja pot decidir el nom del nou parc central del Prat Vermell que es començarà a construir aquest estiu a  l’illa situada entre els carrers de Pontils, Ulldecona, Cal Cisó, del Ferro, i d’Arnès, i que tindrà una superfície de 20.886 metres quadrats. Ara cal decidir quin nom tindrà el nou espai verd.

Els noms entre els quals s’han de escollir son:  Parc de la Marina del Prat Vermell, en referència a la fàbrica que hi havia on està situat ara mateix el barri; Parc Central de la Solidaritat, en homenatge a la feina de voluntariat de molts veïns i veïnes; Parc de les Tretze Roses, en memòria de les noies afusellades pel franquisme després de la Guerra Civil; i Parc de la Rosa de Foc, en record de les mobilitzacions obreres en protesta contra les condicions laborals que van esdevenir a Barcelona l’any 1909. La tria d’aquestes propostes s’ha treballat amb entitats associatives.

El procés romandrà obert des del 23 de maig i fins el 21 de juny, últim dia de votació i que coincideix amb el Consell de Barri, programat a les 18 hores, sense lloc establert en la convocatòria, i en el qual també es podrà votar.  Paral·lelament, el 4 de juny de 12 a 14h hi haurà un punt informatiu a la Plaça de Falset, i els dissabtes 11 i 18 de juny, un altre a l’entorn del Mercat de la Marina a la mateixa hora.

De la consulta poden participar persones de 14 anys o més, empadronades a la ciutat de Barcelona i registrades a la plataforma decidim.barcelona, “tot i que estan especialment cridades a fer-ho les que visquin a la Marina del Prat Vermell”, cita la nota de premsa de l’Ajuntament. Podeu votar aquí.

El procés participatiu per escollir el nom del parc es va decidir el passat 3 de maig a la Comissió de Seguiment de l’Estratègia social-comunitària de la Marina del Prat Vermell. A l’espai es van explicar les línies per reforçar l’acompanyament als equipaments de proximitat, arran del creixement de la població fruit de la construcció dels nous habitatges i l’arribada de noves famílies i persones. Es busca crear espais que generin vincles comunitaris entre els nouvinguts treballant la memòria i la cultura popular.

A més, la comissió va informar sobre l’inici de l’estratègia per dinamitzar el comerç de barri que s’han d’instal·lar als locals baixos dels nous edificis, sobre la reserva d’habitatge públic que s’ha fet per a persones de diferents col·lectius (com a persones amb diversitat funcional), i sobre la relació entre associacions de veïns com la de Cases Barates-Eduard Aunós amb els nous projectes que es desenvolupen al Prat Vermell.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.