Es reconfigura l’espai Firal

Al voltant de 500 pisos públics, un nou centre de salut i l'ampliació del MNAC, entre els canvis que reconfiguraran l’espai Firal

Marta Campos

Aquestes son algunes de les conclusions, després de diverses sessions del procés participatiu que s’ha fet per repesar l’espai Firal de Montjuic.

Pel que fa a mobilitat i espai públic, s’obrirà un passeig a través del Palau de la Metal·lúrgia que permeti connectar els barris de Poble Sec i Font de la Guatlla. També es durà a terme la prolongació del carrer de la Guàrdia Urbana fins a l’avinguda Paral·lel, la pacificació del carrer Lleida i el carrer Mèxic i el reforç de la monumentalitat de l’avinguda Maria Cristina.

Amb relació als equipaments hi ha grans guanys: es crearà un Centre d’Atenció Primària al Pavelló d’Itàlia, un equipament assistencial per a persones grans i amb diversitat funcional, i un equipament esportiu. Al pavelló de Victòria Eugènia s’ampliarà el MNAC i  a la Casa de la Premsa es preveu incloure una biblioteca.  

Un altre objectiu ha estat la creació de nou teixit residencial. Un màxim de 500 habitatges que, tal com ha assegurat el regidor del Districte, “seran pisos públics de lloguer assequible, el que tindrà un impacte en l’índex de preus dels lloguers i en la lluita contra la gentrificació”.

I, finalment, la Fira es mantindrà amb esdeveniments de petita i mitjana escala. Impulsarà projectes que connectin amb el comerç de barri i inclourà un espai de formació professional i d’oficis. Per afegiment, hi entra en joc una nova peça: el Palau del Vestit. En aquest espai es preveu que s’ubiquin activitats econòmiques permanents i no únicament estacionals, una de les demandes que va fer la Fira a l’inici del procés.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.