Escola Can Clos, un pas més per intentar evitar el tancament

A ritme de la cançó “Caminem Lluny” de Doctor Prats, unes 250 persones, entre alumnes, pares, professors i familiars de l’escola Can Clos, van fer el camí des de la porta de l’escola Can Clos a la Seu de Districte al carrer Creu Coberta, per fer arribar la seva reivindicació: “Can Clos no es tanca”.

La Laura Martínez, portaveu de l’AMPA Can Clos ens explicava que la intenció de la cercavila ha estat donar visibilitat a la seva lluita “vam aprofitar que Sants tenia els carrers oberts i les ganes de protestar de la gent per fer aquesta passejada de caire festiu i familiar”. La iniciativa se suma a d’altres que han fet per evitar el que l’administració anomena “la fusió de les escoles Can Clos i Enric Granados”, com la recent posada en marxa d’una recollida de firmes a través de la plataforma “Os Oigo”.

Ara per ara, però, el pla del Consorci d’Educació segueix en peu, segons fonts de la institució “per la necessitat de disposar d’un projecte de transformació educativa que sigui atractiu per a les famílies del barri, i que en un entorn més divers ofereixi més oportunitats educatives al seu alumnat”.

Ha estat la pandèmia del coronavirus el que ha posat una pausa a aquest projecte del Consorci que ja estava a punt per iniciar-se. El motiu és “la tensió que la pandèmia afegeix a les comunitats educatives implicades i la dificultat de portar a terme un procés participatiu per trobar un camí de consens” informen fonts del Consorci.  Aquest fet ha donat un any de marge a l’Escola Can Clos per buscar alternatives.

De moment també s’ha fet un pas endavant després que el regidor de Sants Montjuïc, Marc Serra, visités l’escola. Martínez valora positivament “que hem de ser constructius i que ens hi va estendre la mà a un nou projecte, a una nova forma de veure l’escola”. Un compromís per part de districte i l’Ajuntament de fer el possible per evitar el tancament definitiu, que encara s’ha de materialitzar.

Al consell de districte celebrat, el passat 15 de desembre, Ciutadans va proposar instar al Consorci d’Educació a mantenir l’actual escola millorant-ne les instal·lacions, mesura que va ser aprovada amb el vot a favor de tots els partits.

Des de l’AMPA estan disposats a explorar totes les possibilitats “obrint les mans i el cor però sempre mantenint la nostra escola, el nostre entorn i el nostre projecte, i esperem que el compromís del regidor es faci efectiu” va dir Martínez. El següent pas que volen fer és aconseguir una reunió a parts iguals amb districte i Consorci d’Educació, per arribar a un consens i evitar el tancament de l’escola abans de les eleccions autonòmiques.

Des del Consorci deixen la porta oberta i asseguren que l’objectiu és “seguir treballant amb les dues comunitats educatives per veure quin és el millor camí per avançar en aquest propòsit”.

Cal esperar si en aquest procés finalment s’arriba a un acord amb les alternatives donades per l’escola. 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.