El Contenidor Solidari del Port de Barcelona es reinventa per seguir ajudant als qui més ho necessiten

  • La campanya solidària de la Comunitat Portuària s’ha adaptat a les restriccions provocades per la COVID-19 i es farà exclusivament online.
  • Aquesta serà la 15a edició del Contenidor Solidari, que cada any recull aliments i productes d’higiene personal per a entitats sense afany de lucre.

En un any especialment complicat, en el que l’emergència social derivada de l’emergència sanitària està més present que mai, el Port de Barcelona ha decidit organitzar enguany la seva campanya Contenidor Solidari de forma telemàtica per evitar el contacte entre persones i evitar així el risc de contagi de la COVID-19, de la mateixa manera que el Banc dels Aliments de Barcelona, una de les entitats receptores d’aquesta iniciativa, tampoc no ha celebrat el Gran Recapte 2020 de forma presencial.

El Contenidor Solidari, que se celebra per quinzè any consecutiu, té l’objectiu d’ajudar a diferents entitats sense afany de lucre que s’encarreguen de distribuir aliments, productes d’higiene personal i de neteja de la llar entre persones necessitades.

En les edicions anteriors les persones i empreses de la Comunitat Portuària de Barcelona tenien la possibilitat de realitzar les aportacions de manera física, portant els aliments i productes d’higiene i neteja al Contenidor Solidari, i també online, mitjançant una compra en un compte específic d’una cadena de supermercats.

Enguany, i per adaptar aquesta iniciativa a les restriccions decretades per les autoritats sanitàries, es realitzaran totes les aportacions econòmiques online. El Port de Barcelona ha establert un acord amb el Banc dels Aliments de Barcelona mitjançant el qual totes les aportacions que realitzi la Comunitat Portuària, també coincidint amb la campanya Gran Recapte 2020, es podran fer online en l’espai “Contenidor Solidari”, habilitat especialment al web del Port de Barcelona i del Banc dels Aliments.

Millorar la gestió

L’acord permetrà que les entitats sense afany de lucre Fundació Banc dels Aliments de Barcelona i Fundació IReS adquireixin aliments i productes de primera necessitat d’una forma diferent, prioritzant així les compres i obrint la possibilitat a treballar amb productes frescos i de millor qualitat, alhora que es gestiona molt més eficientment els estocs i la distribució a les persones més vulnerables. Així mateix, el format online permet també que les persones que treballen al Port puguin realitzar aportacions al llarg de tot l’any.

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha demanat a les “persones, empreses i organitzacions de la Comunitat Portuària de Barcelona la seva implicació en aquesta iniciativa, que és un repte col·lectiu al qual hem de donar resposta”. Així mateix, Conesa ha recordat que “la pandèmia ha deixat a moltes famílies en una situació molt difícil i ara, igual com el Port ha fet amb empreses i professionals de l’àmbit logístic i portuari, tenim l’oportunitat i el deure d’ajudar-les en la mesura de les nostres possibilitats”.  

Xarxa de col·laboradors

L’any passat, i gràcies a la tasca realitzada per la xarxa de col·laboradors voluntaris establerts a la Comunitat Portuària de Barcelona, es van recollir 3.000 quilos d’aliments i 10.000 productes d’higiene. Enguany s’ha ampliat aquesta xarxa de col·laboradors, destacant la implicació de les associacions professionals existents al Port que fan difusió de la campanya entre les seves empreses i àmbits de relació.

Les aportacions al Contenidor Solidari es poden realitzar a través dels següents links:

http://www.portdebarcelona.cat/rsc

Banc dels Aliments. Contenidor Solidari del Port de Barcelona

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.