El RACC i el Consorci de la Zona Franca posen en marxa un servei de trajectes de cotxe compartit per facilitar la mobilitat dels seus treballadors

Vanesa Alemán

El President del RACC, Josep Mateu, i el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, han signat un acord per posar en marxa el servei de trajectes de cotxe compartits anomenats RACC Hop. Aquest nou projecte millorarà la mobilitat de més de 4.000 treballadors de 10 empreses instal·lades al Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

RACC Hop és una plataforma de mobilitat que posa en contacte a passatgers i a conductors d’una mateixa empresa o d’empreses ubicades en una mateixa zona i que fan el mateix trajecte de forma quotidiana. Els usuaris poden compartir trajecte i així estalviar temps i diners en els seus desplaçaments a la feina. Aquesta aplicació mòbil de carpooling beneficia també a les empreses que poden optimitzar l’ús dels seus aparcaments.

Els treballadors i treballadores interessats en fer-la servir, tan sols han de descarregar-se-la de la plataforma Google Play per a mòbils Android o App Store per a mòbils Apple. I fer-la anar és encara més fàcil: només obrir l’aplicació, el sistema pregunta a quina comunitat o empresa pertany l’usuari i… ja pot compartir els seus viatges amb la resta de la comunitat.

Els impulsors del projecte asseguren que és innovador, fomenta una mobilitat més respectuosa amb el medi ambient i ajuda a disminuir la congestió a les principals artèries viàries que connecten les ciutats amb els nuclis industrials i empresarials situats a les àrees metropolitanes. La mobilitat compartida pot reduir la contaminació ambiental i acústica així com les emissions de CO2 i, en conseqüència millorar la qualitat de l’aire. Tot plegat, fomenta un model d’economia circular i suma noves accions a favor dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Tant el RACC com el Consorci volen fer palesa la preocupació pel medi ambient que tots dos comparteixen.

Per una banda, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona és una institució pública compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides que vol aplicar en l’àmbit industrial. L’objectiu número 13 del pla tracta del clima i el número 17 de la necessitat de crear aliances entre institucions per assolir els objectius, cosa que han fet amb l’aplicació RACC Hop. Cal destacar que el CZFB també participa en la Taula d’Emergència Climàtica de l’Ajuntament de Barcelona, creada per lluitar contra l’elevada contaminació a la ciutat.

D’altra banda, l’empresa RACC promou una nova forma de mobilitat més segura i respectuosa amb el medi ambient alhora que fomenta les habilitats per competir entre els joves pilots i els valors humans que tot esportista ha de tenir en competició. 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.