Un campionat de guanyadors

Aquest dissabte al matí el Club esportiu de Petanca 8 de maig rebia aproximadament 40 persones amb diverses discapacitats en el ja tradicional campionat de petanca que organitzen el Club dues vegades a l’any. Un per nadal i un altre durant les vacances d’estiu i en el qual hi han participant les poblacions d’Igualada, Sant Boi de Llobregat i del grup ASPROSEAT de Barcelona.

Alfonso Bravo, President del Club 8 de Maig va explicar que a més dels campionats, cada dijous les persones amb capacitats diferents utilitzen les instal·lacions i que la idea és que gaudeixin d’un espai d’esbarjo. Felipe González un altre soci, igualment membre de la directiva, va ressaltar la tradició d’aquest campionat i va assegurar que sempre aconsegueixen reunir a un nombre important de persones.

La Marina va conversar amb la Pepita i l’Alberto, dos dels monitors que es van donar cita per acompanyar i orientar als participants. Pepita porta fent-ho des de fa anys i assegura que coneix a molts des de que eren molt petits. Alberto en canvi, és relativament nou en el club i aquest és el primer any que s’apunta com a monitor per a aquest campionat en específic. Explica que la seva col·laboració consisteix a ensenyar als joves les regles del joc. “Que no tirin les boles fortes, que no les tirin fos de pista i que estiguin una miqueta atents”. Alberto afirma que repetirà l’experiència.

Per altra banda, Luis Pablo Torrealba, Vicepresident d’ASPROSEAT– grup d’entitats socials que promoure i gestionar serveis integrals i suports per a la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, preferentment persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies. Torrealba considera que aquest tipus d’activitats signifiquen un triomf, aconseguit gràcies a la col·laboració del club de petanca 8 de maig que cada any convoca aquesta activitat.

“Ens convoquen exclusivament i en unes instal·lacions molt magnífiques” va expressar valorant positivament la nova seu del club. “L’acolliment és molt bona i en el club tenen una sensibilitat especial amb els discapacitats. Estic molt agraït per permetre’ns als joves i les seves famílies prestar aquest servei, buscant la inclusió i la igualtat”, assegura.

DSC_0098 DSC_0107 DSC_0130 DSC_0131

Des de l’AMCL, el Diari La Marina, La Marina FM i la Marina Digital donem suport i celebrem aquest tipus d’iniciatives.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.