Estudiants de l’Institut La Mercè presenten el primer punt de recàrrega de patinets a les rodalies

    La demanda creixent de patinets al barri ha impulsat el projecte

    Estudians que han par

    Text: Sergi Pedrosa 

    El Programa de Formació i inserció (PFI) d’Auxiliar de Muntatges d’Instal·lacions Electrotècniques en Edificis i els alumnes de segon del Cicle de Grau Superior de Sistemes de Telecomunicació i Informàtics de l’Institut Mare de Déu de la Mercè han presentat aquest dilluns l’Electrolinera, un punt de recàrrega de patinets elèctrics.

    La iniciativa està emmarcada dintre del projecte integrat que, tots els anys, els alumnes del PFI han de realitzar. Com si d’un treball de recerca es tractés, els nois i noies han de fer palesos els coneixements adquirits de forma pràctica i, enguany, s’han decantat per donar solució al que troben una “necessitat” palesa.

    En aquest sentit, la tutora del PFI-PTT, Judith Fernández, no té constància que sigui el primer punt del barri, però ha deixat clar que quan van començar el projecte no hi havia cap altre. “No hem mirat cada carrer” però, ha assegurat que “és el primer punt de recàrrega” a les rodalies de l’institut.

    Fernández ha explicat al diari que l’alumnat va fer un “estudi de mercat per valorar si existia el servei al barri”. En constatar la negativa, es van centrar en esbrinar “quin tipus de patinet utilitzen les persones en general i les persones que estudien, treballen o visiten l’institut”. Dintre de tota la varietat de patins que hi ha avui dia, el “clàssic” és el més utilitzat.

    El projecte, que ha durat tot el curs, va començar amb un prototip de cartró i, amb ajuda del Departament de Soldadura de l’institut, es va crear l’esquelet definitiu de ferro forjat amb les connexions electròniques pertinents. Té forma de pont, com una u invertida que es bolca sobre el patinet i es deixa carregant de forma totalment segura. El carregador gaudeix d’un sistema de seguretat amb una “tanca elèctrica que garanteix que ningú pugui emportar-se el patinet”. El dispositiu es controla des d’una aplicació amb contrasenya personal.

    De fet, tot el servei funciona a través de WIFI i, des del mòbil, es pot veure si el punt de recàrrega està ocupat o lliure, així com saber si ja s’ha acabat de carregar el patinet per poder recollir-lo.

    FES UN COMENTARI

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.