Un barri pensat per viure i ple de noves oportunitats

Conjunt d’edificis a l’entrada del Prat Vermell on s’hi instal·len nombroses oficines i els centres logístic d’algunes empreses. Alejandro Flores

És emocionant compartir amb vosaltres el naixement d’un barri nou: la nova Marina del Prat Vermell ja està en marxa. Un escenari de convivència, oportunitats i projectes de vida que estic segur que serà motiu d’orgull per a tots els barcelonins i barcelonines.
La Marina del Prat Vermell és un barri ple d’història: des de les peces de roba vermelles de la industria tèxtil del segle XIX fins a l’arribada de la SEAT al 1955, sense oblidar els terribles bombardejos de la Guerra Civil. Una història amb un denominador comú al llarg dels anys: la voluntat de ferro dels seus veïns i veïnes per construir un barri amb tota la dignitat.
Una voluntat que ara recollim en la nova etapa que estem obrint al barri, a on volem seguir fent realitat el futur que vam somiar, amb un salt sense precedents. Aquest és el gran salt de la Marina del Prat Vermell: fer realitat un barri per viure i treballar, amb oportunitats, amb qualitat de vida i situant a les persones al centre de les actuacions.
Per a què us feu una idea de la magnitud de la transformació que impulsem: parlem d’una zona de 75 hectàrees, equivalent a 42 illes de l’Eixample amb 12.000 habitatges nous, (on tindrem la concentració d’habitatge protegit més elevada de Barcelona), la nova línia L10 del Metro i el nou parc de les Tretze Roses.
Alhora, el volem convertir en un barri carregat d’oportunitats per a guanyar-se la vida. Preveiem que l’atracció d’empreses lligades a la nova economia generarà entre 8.000 i 11.000 llocs de treball. Les famílies heu de tenir la seguretat que aquesta transformació permetrà que els vostres fills i filles puguin optar per quedar-se al barri a viure, treballar i, el més important, fer realitat el seu projecte de vida.
En definitiva, on abans tan sols hi havia indústria i magatzems, ben aviat hi veureu un entorn que fomentarà la vida veïnal, amb habitatge assequible, carrers segurs, nous equipaments veïnals, espais verds i noves activitats econòmiques.
La gent de la Marina sou oberts i compromesos amb el vostre barri, amb unes entitats i associacions que treballen dia a dia, per crear vincles i fer comunitat. Els darrers anys heu anat veien com poc a poc s’erigien nous edificis i serveis. Ara ha arribat el moment que la Marina del Prat Vermell guanyi el futur pel qual heu lluitat tant.
Ben aviat, passejarem pels seus carrers i parcs per anar a treballar, a comprar, fer esport o visitar uns amics. En definitiva, per viure amb plenitud i gaudir del que serà un dels millors barris de Barcelona.

 

 

 

 

 

Jaume Collboni Cuadrado, Primer Tinent d’Alcaldia. Àrea d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.