Es crea la Comissió de Seguiment del Prat Vermell

L’espai recull la mirada veïnal, tècnica i institucional sobre la transformació

Comissió de seguiment celebrada per parlar dels reptes i la perspectiva de futur del Prat Vermell.

 

El Reportatge

Amb l’avenç en la transformació urbana del Prat Vermell i l’inici del degoteig en l’arribada de nous veïns i veïnes, és el moment oportú per impulsar la Comissió de Seguiment del  desenvolupament de la Marina del Prat Vermell. Un espai on els veïns i veïnes podran conèixerde prop i en detall la transformació urbanística i social del barri, amb les propostes que s’impulsin des de diversos àmbits, i on també podran participar en les decisions.

Amb aquest objectiu, el dimecres 19 de gener, la Sala Pepita Casanelles acollia la primera reunió dels membres de la comissió, entre els quals: veïnat i entitats que formen la Comissió de Seguiment del  Consell de Barri, l’Associació de Veïns d’Eduard Aunós, veïnes de l’edifici d’habitatge cooperatiu la Chalmeta i les AMPAs de les escoles més properes.

Les conselleres Esther Pérez i Maribel Sánchez van liderar l’espai donant la benvinguda i encoratjant el veïnat “a fer seu tot el procés i aprofitar-lo per incidir en els canvis que tant s’han vingut reclamant i que permetran posicionar la Marina com el centre de la ciutat metropolitana”.

La reunió va ser una primera presa de contacte entre  els i les participants, on va tenir especial rellevància l’informe sobre l’estat de la situació global de la transformació, presentat per les persones responsables de l’Oficina de la Marina.

Els avanços en urbanisme, habitatge, equipaments i comunitat

La majoria dels sectors en què s’ha dividit la zona ja tenen aprovat el planejament urbanístic i en molts s’estan gestionant les llicències d’obres. Paral·lelament, estan en marxa un total de 1.504 habitatges en diferents moments de construcció, que es preveu que estiguin finalitzats l’any 2026.

Pel que fa a la urbanització, s’invertiran més de 300 milions d’euros en adequar els solars  i construir carrers, parcs i zones verdes. A més, el barri comptarà amb el projecte del nou parc, una aposta de ciutat que albergarà una àrea de 2,39 hectàrees destinades a zona verda, i que començarà a construir-se aquest estiu.

Pel que fa als equipaments, es va destacar l’oferta ja existent al territori, i que està en condicions per atendre una demanda creixent. També es va informar de la previsió de nous equipaments esportius, educatius, mediambientals, comercials i sanitaris.

Finalment es va explicar l’estratègia social comunitària que es desenvoluparà des de l’Oficina de la Marina amb Foment de Ciutat i Districte i que inclourà diverses accions per promoure l’arrelament, la memòria popular, la cultura i el lleure infantil al barri. Així, un objectiu és acollir el nou veïnat i facilitar-li la integració amb la comunitat de veïns que des de fa anys viu al barri.

La mirada del veïnat

Els veïns i veïnes del Prat Vermell valoren positivament ser-hi presents, a la Comissió de Seguiment. “Tenim el dret de ser una part activa i volem ser escoltats i participar en la transformació del nostre barri”, hi coincideixen la Karen Abe, veïna la cooperativa la Chalmeta i en Manel Coronado, representant de l’Associació de veïns Eudard Aunós. La Comissió de Seguiment és un espai obert per debatre, fer propostes i suggeriments, i seguir de ben a prop una transformació que sens dubte marcarà un abans un després a la Marina i a Barcelona.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.