Una Marina per viure-hi

Escocells al límit entre Cases Barates i el Prat Vermell. / Alejandro Flores.

 

 

El nou barri de la Marina és un projecte estratègic que transformarà el territori que l’envolta: serà un barri de proximitat i saludable, que millorarà la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. Un barri sostenible en tots els sentits: social, ecològic i econòmic. I per aconseguir-ho, ens centrem en quatre pilars fonamentals.

El primer, un barri just, cohesionat i accessible per a tothom, amb més de 6.000 habitatges a preus assequibles perquè cap veí o veïna no es vegi obligat a abandonar la ciutat per motius especulatius. I amb un gran nombre d’equipaments de proximitat per fomentar la vida veïnal i cohesionar socialment a tots els veïns i veïnes de la Marina de Port i  la Marina del Prat Vermell.

El segon, un barri productiu i resilient. Amb una economia urbana al servei de les persones, que es convertirà en un pol econòmic de referència per a la ciutat metropolitana, on es crearan entre 8.000 i 11.000 llocs de treball.

El tercer, un barri més verd i respirable. El verd és un eix principal del nou barri, que tindrà un gran parc central de 23.900m2, amb zones d’estada i passeig, que esdevindrà un veritable pulmó verd.

El parc tindrà 5 espais connectats entre ells: un lloc d’estada i de jocs, una placeta central, un jardí en pendent, el jardí del SUDS (sistema urbà de drenatge sostenible) i un cinquè espai que s’anomenarà Prat Gran. El projecte recull els suggeriments de l’Associació de Veïns d’Eduard Aunós i és fruit del procés de participació seguit amb els veïns i joves de la Marina del Prat Vermell.

El quart i últim pilar, un barri sostenible i autosuficient en l’ús de l’energia: tindrà una xarxa de climatització centralitzada, generació d’energies renovables als edificis i als espais públics, comptarà amb edificis de consum gairebé zero, una xarxa d’aigua freàtica i sistemes de drenatge urbà que permetran la reducció del consum d’aigua potable i s’optimitzarà la gestió de residus pel sistema de porta-a-porta. Tot plegat permetrà un gran estalvi de recursos i avançar cap a la sobirania energètica.

Però, les millores no acaben aquí. El barri tindrà una mobilitat més sostenible per a tothom, amb més espai per als vianants i les bicicletes, carrers pacificats amb paviments sono-reductors i una millor connexió amb la xarxa de transport públic gràcies a la nova L10.

La Marina serà un exemple de la Barcelona habitable i sostenible, que facilita la vida quotidiana dels veïns i veïnes i consolida un model de ciutat per a les persones.

 

Janet Sanz, Tinenta d’Alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.