La Marina, una nova centralitat de la ciutat

Trobem la Felisa Hernández, la Josefa Mañas, l'Asunción Segura, la Rosa Cortés i el Manel Coronado conversant sobre l’arranjament de la Plaça Falset. Elles han estat especialment insistents demanant la millora “perquè calia”, asseguren, però també perquè la zona quedi anivellada, urbanísticament, al nou entorn que poc a poc s’obre al Prat Vermell.

La Marina del Prat Vermell és l’aposta urbanística més forta en molt de temps a tota la ciutat. Amb una transformació de 75 hectàrees, l’equivalent a 42 illes de l’eixample, albergarà 11.000 habitatges i equipaments en un entorn de gran qualitat urbana. De fet, la previsió d’habitants arriba a uns 28.000, bo i acollint ciutadania de totes les edats.

Com a ciutat, estem davant d’un repte urbà enorme que implica fer créixer Barcelona fent-la més habitable, posant les necessitats dels vianants al centre i evitant la concentració excessiva d’espais industrials, combinant-los amb zones verdes amples i més habitatges. És crear espais amables per la vida familiar i alhora compatibles amb les oportunitats laborals i els desafius socials i mediambientals. Però alhora estem compromesos amb les necessitats i demandes dels que ja viviu a la Marina.

En aquest sentit, concebem el nou barri com una continuació dels diversos teixits socials que ja hi són presents. Barcelona té un deute amb la Marina i volem que us sentiu partícips de l’objectiu compartit que tenim entre la ciutadania, els diversos actors i les institucions: cohesionar més i millor els nostres barris i aconseguir un dinamisme econòmic, laboral, social, cultural, esportiu… que permeti prosperar als nostres veïns amb les mateixes oportunitats que qualsevol altre ciutadà.

No obstant això, volem integrar els que arriben i per això ens esforcem impulsant iniciatives per recuperar i divulgar la memòria del barri així com activitats que permetin i convidin a mantenir i construir aquest esperit de comunitat que tenen i han tingut històricament els barris de la Marina.

Conscients que vindran molts més veïns, veïnes, empreses i institucions, volem que visquin el barri com la casa que sempre ha estat pels que ja hi som, però també els volem transmetre l’estima, la cura i la il·lusió que ens aplega, per fer possible el barri que tots volem. Així, la transformació del Prat Vermell és una oportunitat que reclama la participació i el compromís de tothom.

Marc Serra, Regidor del Districte de Sants-Montjuïc

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.