Última reunió de la taula de l’Eix de Cultura i Memòria

Biblioteca Francesc Candel

Pel Rubén Cruz

Ahir dimarts 18 va tenir lloc l’última reunió abans de les vacances d’estiu, inicialment prevista per concretar el procediment de decisió sobre les propostes de noms que s’han presentat per anomenar vials del nou barri de la Marina del Prat Vermell.

Sense ordre del dia, un grapat de veïns hem estat informats en primer lloc de les novetats que afecten a la Taula de Cultura i Memòria, com ara:

  1. Ja està penjat a Youtube el vídeo de l’itinerari de Memòria feminista. El col·lectiu CooperAcció que hi treballa ha redactat un llibre guia perquè serveixi d’experiència a d’altres grups de barris, i se n’han publicat 20 exemplars a disposició de les entitats, entre elles la Biblioteca Francesc Candel. Us en deixem les dues últimes càpsules publicades:
  2. L’exposició de fotografies de Cases Barates, amb l’acompanyament del Casal de barri La Vinya als preparatius, coincidirà amb la festa major del barri Eduard Aunòs i amb la inauguració del parc de les Tretze Roses, el proper 20 de juliol.  Les despeses d’organització correran a càrrec de Foment de Ciutat SA, que ha contractat un equip per aquesta tasca.
    • El Memorial Democràtic assistirà a la inauguració del parc i del faristol de memòria que s’hi instal·larà.
  3. El MACBA, Museu d’Art Contemporani de Barcelona, en col·laboració amb el Pla de Barris, exposarà entre el 30 de juny i el 27 d’octubre la mostra fotogràfica “Noves imatges de la Barcelona dels barris”, amb entrada gratuïta el dia de la inauguració i visites guiades cada diumenge al migdia (en castellà la primera i tercera setmana de cada mes, i en català la segona i quarta), prèvia inscripció.
  4. La Diputació de Barcelona instal·larà una escultura de Francesc Candel davant la porta de la Biblioteca amb motiu del centenari del seu naixement, l’any 2025. Convé recordar que ja disposa d’un carrer amb el seu nom, el que va del de la Metal·lúrgia fins al passeig de la Zona Franca.

Tant de bo sigui així, perquè de la urgència inicial del mes de febrer hem passat a no tenir cap previsió de calendari a l’horitzó, i se’ns podria tirar el temps al damunt sense saber-ho i agafar-nos amb els pixats al ventre.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.