El SIL 2018 acollirà el congrés de l’associació d’agents de duanes de les Amériques (ASAPRA)

SIL 2018
Barcelona, 14 de novembre de 2017. – El Consorci de la Zona Franca de Barcelona, (CZFB) a través del SIL Barcelona, la Fira líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del Sud d’Europa, ha aconseguit novament atraure un esdeveniment internacional de prestigi a Barcelona. Es tracta del Congrés de l’Associació d’Agents de Duanes de les Amèriques (ASAPRA), que tindrà lloc dins del SIL 2018, del 5 al 7 de juny, i que reunirà a més de 600 professionals del sector públic i privat de les duanes i el comerç internacional.
El president de l’Associació Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats, Duanes i Logística i president del Consell General d’Agents de Duanes d’Espanya, Antonio Llobet i el president d’ASAPRA, Alfonso Rojas, ja van explorar fer el congrés de la seva associació al SIL després de mantenir converses amb el seu president Jordi Cornet, i la seva directora general, Blanca Sorigué. Aquestes converses han cristal·litzat amb l’aprovació de l’Assemblea General d’ASAPRA, realitzada recentment a Cartagena d’Índies (Colòmbia) amb motiu de la celebració del Congrés de FITAC, la Federació Colombiana d’Agents Logístics en Comerç Internacional.
ASAPRA integra en una sola entitat a les càmeres, federacions, associacions i unions d’agents, despatxants i/o corredors de duana d’Amèrica LlatinaEspanya i Portugal. D’aquesta manera, els agents de duana representats per ASAPRA aconsegueixen a més de 25.000 professionals distribuïts per 21 països: Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Equador, El Salvador, Espanya -a través del Consell General d’Agents de Duanes d’Espanya-, EE.UU., Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, Portugal, República Dominicana, Uruguai i Veneçuela.
El delegat especial de l’Estat al CZFB i president del SIL, Jordi Cornet, ha posat en relleu que “ amb el Congrés d’ASAPRA seran 3 els grans congressos internacionals que tindran lloc a Barcelona els propers 2 anys de la mà del Consorci de la Zona Franca de BarcelonaEl Congrés d’ASAPRAdurant el SIL 2018, el Congrés Mundial de Zones Franques (WZFO) i el major congrés de logística d’Amèrica Llatina, el Congrés ALACAT, aquests dos últims coincidint amb el SIL 2019.”
“D’aquesta manera -ha afegit Cornet-, el CZFB segueix contribuint a projectar la imatge de Barcelona com a enclavament mundial del comerç i l’economia. L’experiència del CZFB en l’organització de fires i congressos internacionals, unit al prestigi d’Espanya com a plataforma logística mundial i a l’atractiu de Barcelona com a capital del Mediterrani, han estat factors determinants per a la captació d’aquests importants congressos internacionals. Tot això demostra, una vegada més, que si unim esforços multipliquem resultats”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.