Més de 200 professionals internacionals participaran en la Conferència de Zones Franques d’Iberoamèrica 

Del 8 al 10 de novembre de 2023 al DFactory Barcelona

Barcelona, 17 d’octubre de 2023.

DFactory Barcelona acollirà del 8 al 10 de novembre la XXVI edició de la Conferència de Zones Franques d’Iberoamèrica. L’esdeveniment més gran de zones franques de les Amèriques estarà organitzat per l’Associació de Zones Franques de les Amèriques (AZFA) i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), amb la col·laboració amb la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament (UNCTAD) i la Global Alliance of Special Economic Zones (GASEZ). Cal destacar que l’AZFA representa actualment els seus afiliats en 25 països de 2 continents aglutinant més de 600 zones franceses amb més de 13.000 empreses instal·lades en elles.

El CZFB serà l’amfitrió d’aquest esdeveniment que reunirà operadors, usuaris, entitats públiques, inversors, consultors i proveïdors de la indústria, procedents d’Amèrica Llatina, Europa i Àfrica.

Així, la Zona Franca de Barcelona actuarà com a amfitriona d’aquesta cita que reunirà durant tres dies més de 200 participants -operadors, usuaris, entitats públiques, inversors, consultors i proveïdors de la indústria– d’Amèrica Llatina, Europa i Àfrica, que analitzaran la situació actual, els avenços, les innovacions, les millors pràctiques, les tendències i els desafiaments del futur. A més, la Conferència Zones Franques d’Iberoamèrica coincidirà amb la celebració de l’Smart City Expo World Congress que se celebra a Fira de Barcelona.

El delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, destaca que “és un honor acollir aquest esdeveniment, que congregarà professionals de diferents països que comparteixen interessos, experiències i inquietuds. Moltes zones franques d’Amèrica Llatina i Àfrica ens han manifestat el seu interès de conèixer de primera mà el DFactory Barcelona perquè s’ha convertit en un referent de la indústria 4.0 a tot el món”. Navarro ha afegit que “el fet que l’edició del congrés anual de l’AZFA se celebri aquest any al DFactory és un gran al·licient per a tots els seus associats i una gran notícia per a la ciutat de Barcelona”.

EL PROGRAMA D’AQUESTA 26A EDICIÓ COMPTARÀ AMB PANELLS I SESSIONS DE DEBAT, SHOWCASE I INSPIRATIONAL TALKS, A MÉS DE VISITES EMPRESARIALS ORGANITZADES A EMPRESES I ENTITATS AMB SEU A BARCELONA. 

Per la seva banda, Blanca Sorigué assenyala que “celebrar la XXVI Conferència de Zones Franques d’Iberoamèrica a Barcelona, coincidint amb un altre congrés internacional, és una oportunitat per a tots els participants de potenciar encara més la generació de networking i sinergies, a més de conèixer de primera mà empreses i casos d’èxit de projectes d’arreu del món,  així com l’ecosistema més gran d’Indústria 4.0 d’Europa”.

Entre les temàtiques que s’abordaran durant la conferència destaquen la innovació, les noves tecnologies, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), el desafiament energètic, l’eficiència logística, o el Global Tax.

El programa comptarà amb panells i sessions de debat, showcase i inspirational talks, a més de visites empresarials a instal·lacions com el Barcelona Supercomputing Center (BSC), el Logistics 4.0 Incubator o a la planta d’hidrogen verd operada per Iberdrola, entre d’altres. Entre les temàtiques que s’abordaran durant l’esdeveniment destaquen la innovació, les noves tecnologies, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per l’Agenda 2023, el desafiament energètic, l’eficiència logística, o el Global Tax. A més, AZFA celebrarà la seva Assemblea General el dijous 9 de novembre a DFactory Barcelona, en el marc de la XXVI Conferència de Zones Franques d’Iberoamèrica.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.