La Zona Franca estrena la primera incubadora empresarial 3D de tota Europa

Les noves instal·lacions s'emmarquen en el projecte estratègic DFactory que es desenvolupa al Polígon de la Zona Franca de Barcelona i que, en els pròxims mesos, implicarà la primera pedra d'un nou edifici de 17.000 m2 que serà la primera fase d'un hub d'Economia 4.0 a Barcelona.

El Ministro, Pedro Duque; l'Alcaldessa Ada Colau i la Consellera, Àngels Chacón

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, ha inaugurat avui la primera incubadora europea d’alta tecnologia en impressió 3D, 3D Factory Incubator, una iniciativa liderada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Leitat, i que compta amb el suport econòmic de fons FEDER a través de la Fundació INCYDE de les Cambres de Comerç espanyoles.

La incubadora està ubicada a la seu del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ​​on ocupa una àrea total de 600 metres quadrats. La zona d’incubació inclou àrees de coworking, oficines, zona de disseny, producció i post processos, àrees de formació i sales de reunions. Així mateix, proporciona a les empreses una àmplia gamma de serveis al llarg de tota la cadena de generació de valor: producció, consultoria de negoci, comercialització i certificació. Està equipada amb 4 impressores industrials 3D d’última generació, 3 mini-impressores, així com àrees de post-processament, disseny i metrologia.

Producte imprès amb la impressora 3D

El ministre Pedro Duque ha assenyalat que “iniciatives com aquestes són un exemple d’utilització de fons FEDER europeus i de col·laboració pública i privada per crear riquesa basada en el coneixement i la innovació, just el que el nostre país necessita per avançar amb seguretat cap al futur”

En l’acte, han participat també l’alcaldessa de Barcelona i presidenta del CZFB, Ada Colau, el delegat especial de l’Estat al CZFB, Pere Navarro, el president de Leitat, Jordi W. Carnes, el president d’INCYDE, José Luis Bonet, i la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, entre altres autoritats.

L’alcaldessa Colau ha posat en valor el lideratge mundial de Barcelona en innovació i sobre la incubadora ha referit que “impulsa la metròpoli barcelonina com un dels grans pols d’innovació del sud d’Europa i permetrà que els avenços de la impressió 3D impulsin el teixit productiu local i, en especial, les pimes”.

Autoritats presents durant la inauguració

En la mateixa línia en Navarro ha ponderat el paper del sector públic en la innovació per procurar que “beneficiï a tothom i sigui inclusiu”. La resta d’autoritats i participants també han coincidit en el fet de valorar la col·laboració públic-privada com una manera de consolidar avanços en tots els sectors, sobretot en les noves tecnologies i mantenir Barcelona com una ciutat capdavantera.

Amb una inversió d’uns 3 milions d’euros, aquesta iniciativa de desenvolupament de projectes industrials i tecnològics preveu “incubar” més de 100 projectes empresarials en els propers cinc anys, ja que és capaç d’albergar uns 25 projectes per any, i també té capacitat tècnica per oferir serveis empresarials no presencials.

A la convocatòria d’incubands (empreses que volen participar del projecte apostant per la impressió 3D) que va efectuar el 3DFactory Incubator fa uns mesos, van respondre 43 iniciatives de projectes d’impressió 3D, de les quals 34 van complir els requisits d’accés. Actualment, s’està procedint a la inscripció d’aquests emprenedors i empreses per adherir-se als serveis de la incubadora, procés que culminarà en els propers dies.

Aquesta Incubadora d’Alta Tecnologia facilitarà que start-ups, autònoms innovadors i projectes d’emprenedoria corporativa trobin l’ambient i els recursos idonis per al seu aterratge al mercat i el seu creixement, afavorint així la competitivitat del teixit empresarial i emprenedor.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.