Les urgències del Cap La Marina, un desastre

Cap La Marina. Imatge d'arxiu

Maribel Gucemas Hurtado

El 7 de gener vaig anar d’urgències al CAP La Marina, desprès d’ haver estat tres dies amb febre. Eren les 10 del matí i no hi havia gaire gent. Dins, atenien un operari que s’havia fet un tall a la mà. Sé que el torns d’entrada a urgències no van per ordre d’arribada, sinó segons la gravetat.

Així doncs, mentre la sala s’anava omplint, vaig estar esperant que em toqués entrar. Havien passat 2 hores quan em va cridar la infermera que, desprès d’una primera valoració, em va derivar a la doctora d’urgències. Havia de tornar a la sala i esperar que em tornessin a cridar.

Portava 4 hores allà quan vaig presentar una queixa escrita a la recepció (igual que jo, el net d’una senyora de 85 anys que portava 3 hores i mitja).

No podia més, vaig entrar a la consulta per recriminar a la doctora el temps d’espera. Es va estranyar i em va preguntar el nom. Sorpresa! No m’havia cridat perquè NO HI ERA A LA SEVA LLISTA!  Ni jo, ni altres pacients que també hi eren feia hores o havien marxat desesperats.

La infermera em va demanar disculpes i em va indicar que anés a la consulta 16: Ja no em podia atendre aquella doctora (suposo que havia acabat el seu torn o se’n anava a dinar).

Mentre esperava a la nova sala, vaig demanar varies vegades pel responsable del CAP, em van dir que vindria de seguida a parlar amb mi. Finalment, em va atendre la doctora de la consulta 16. Sortia a les 3 de la tarda, havia passat 5 hores al CAP.

Abans de marxar vaig preguntar altre cop pel responsable: havia marxat (suposo que havia acabat el seu torn o havia anat a dinar), però que no em preocupés que em trucaria. Van anotar el meu telèfon.

Sé que la sanitat púbica ha patit retallades importants i que la manca de personal afecta en l’atenció al pacient, però, sense generalitzar, no entenc la desídia, la falta d’organització i de respecte pel malalt.

El dia que faig aquest escrit és 30 de gener i encara estic esperant que algú em truqui per donar-me una explicació.

1 COMENTARI

  1. Avia’m… Urgent després de 3 dies de febre? Com és que no va demanar cita a la seva doctora o doctor? Pot ser per què és més còmode anar d’urgències? Aleshores no et queixis.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.