El comerç de la Marina, compromès per una Barcelona més sostenible

Els establiments que formen part de l’Associació de Comerciants de la Marina renoven el seu compromís amb un model de comerç més sostenible. Aquesta associació, membre del programa Barcelona Comerç + Sostenible, ha signat novament el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat, reafirmant així el seu compromís amb la millora de la sostenibilitat ambiental i social.

El comerç és un pilar fonamental per a la ciutat de Barcelona, tant per la seva contribució econòmica com per la seva capacitat de cohesionar la societat. Per aquest motiu, l’Associació de Comerciants de la Marina treballa activament per fomentar la sostenibilitat i promoure una cultura responsable entre els comerços dels barris de la Marina.

Objectius:

  • Identificar les necessitats i oportunitats per a la sostenibilitat dels comerciants.
  • Millorar el programa de sostenibilitat en el marc de “Barcelona + Sostenible”.
  • Crear un recull de recursos per desenvolupar el programa de sostenibilitat al comerç.

La participació en aquest programa implica l’elaboració d’un Pla d’Acció dissenyat per millorar la sostenibilitat del sector, amb propostes d’actuació concretes.

Els establiments adherits a l’Associació de Comerciants de la Marina-Zona Franca es comprometen a treballar activament durant el període 2024-2025 en les següents iniciatives, emmarcades dins del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat:

  • Consum i Compra Responsable: Faran compres mancomunades de productes o serveis a través de l’associació.
  • Comunitat i Territori: Col·laboraran amb el projecte Radars per prevenir situacions de risc entre les persones grans.
  • Drets Socials, Benestar de les Persones i Inclusió: Participaran en el projecte Espais Liles per erradicar la violència contra les dones.
  • Mobilitat Escolar: Col·laboraran en el camí escolar, promovent una mobilitat autònoma, segura i sostenible per a infants a partir dels 8 anys.
  • Economia Local i de Proximitat: Participaran en activitats de dinamització del comerç, sensibilitzant la comunitat sobre la importància del comerç de proximitat.
  • Kit d’Ambientalització: Repartiran adhesius per fomentar la consciència entre treballadors i clients sobre la reducció del consum de recursos, com ara electricitat, aigua i paper.
  • Alimentació Sostenible: Treballaran per garantir que la població tingui accés a dietes saludables i sostenibles, generant oportunitats econòmiques per als sectors locals i combatent l’emergència climàtica.

La Presidenta de l’Eix Comercial de La Marina, Remei Márquez, propietària de l’establiment Art i Decoració del carrer Mineria, número 17, forma part del grup de treball de “Barcelona + Sostenible”.

Amb aquestes iniciatives, l’Associació de Comerciants de la Marina reafirma el seu compromís amb un futur més sostenible per a la comunitat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.