A la Marina millorem el barri des del teu Comerç

L’eix comercial de la Marina va néixer per unir les botigues i els serveis d’aquest barri que estimem. Per millorar el servei al veïnat. Perquè els comerciants estimem la Marina i procurem oferir el millor servei i els millors productes per millorar la vostra vida, dels nostres veïns i veïnes.

A la Marina, a Barcelona, al nostre país i a Europa tenim reptes. El canvi climàtic, les desigualtats, la feina, els oficis, el relleu en les botigues. Per això, creiem en què la unió fa la força. Barris i ciutats saludables com la nostra necessiten la col·laboració. De l’activitat econòmica a peu de carrer, de les associacions culturals, veïnals. Una gran aliança de la proximitat.

Per això, els i les comerciants de la Marina també formem part de Barcelona Comerç, una associació amb 23 eixos comercials de la ciutat. D’aquesta Barcelona mediterrània que duem al cor amb 73 barris, tan diversos, tan entranyables. Amb tanta identitat. Amb un estil de vida tots ells, i cadascun a la vegada. Des de la Marina a Gràcia. Des de Sarrià a Horta i al Poblenou. Des de Collserola, al Port. Des del Besòs al Llobregat.

Així és Barcelona, així és el nostre país i així és Europa. Diversa, rica, atractiva. Amb les persones, amb les botigues de tota la vida i les noves. On ens sentim com a casa, quan sortim de casa. On ens diuen i ens criden pel nostre nom. On saben què necessitem i què necessita la nostra família. Què ens agrada.

Sabem que anar a comprar a peu, amb el carret, estalvia fums i plàstics. Fa una ciutat més neta. I que ens cuidem entre tots. Perquè sigui així per molts anys, des de l’Eix de la Marina i des de Barcelona Comerç, celebrem cada 9 de maig, som ben a prop, el Dia Europeu del Comerç de Proximitat. Un dia en el qual reivindiquem tots aquests valors de la compra i del consum de proximitat. El nostre dia i el dia del nostre forner, la nostra xarcutera, la nostra botiga de roba i sabateria favorita. El dia de les parades de peix i de tot el mercat. El dia de la ferreteria on trobem tot el que necessitem. O el de la papereria que ens ajuda amb l’escola dels nostres fills, o on trobem els llibres que ens agraden.

El 9 de maig, celebrem tots aquests valors. També és el Dia d’Europa i des de la nostra entitat, Barcelona Comerç, hem impulsat i creat a les institucions europees, el Parlament i la Comissió (el govern) Europea, la Capital Europea del Comerç de Proximitat. I treballem, dins la candidatura, perquè el 2025, Barcelona, i amb ella la Marina també, pugui esdevenir la primera Capital Europea del Comerç de Proximitat. La Capitalitat suposarà un any ple d’esdeveniments per reivindicar i projectar les botigues que estimem. Una manera més saludable i sostenible de consumir. De cuidar-nos, de fer i de viure a la ciutat. T’hi pots adherir a www.europeanretailcapital.com.

Mentrestant, com sempre, ens trobarem al carrer, a les places i als establiments comercials de la Marina, el nostre barri. Casa nostra!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.