L’orquestra La Valenciana fa vibrar la Marina

L'orquestra La Valenciana al Jardí dels Drets Humans
Fotografies: Josep Vicens

El Jardí dels Drets Humans van ser l’escenari escollit per l’orquestra La Valenciana, convidada durant les festes majors de la Marina. Una setantena de músics, dirigits pel Joan Miquel Ripoll, i al resguard de palmeres, herbes i plantes enfiladisses, van oferir un espectacle matinal d’allò més agradable de sentir i gaudir.

És un concert “molt especial per a nosaltres, ja que rendim homenatge al nostre amic i company Carlos Blázquez Bondia, qui ens va deixar el juliol de l’any passat”, obria així l’acte la presentadora.

Cap al migdia i amb les 300 cadires ocupades s’iniciaven els acords amb “L’alqueria del riu ebri“, un pasdoble de la compositora valenciana Àngela Gómez, i guardonat amb el primer premi del Concurs de composició de Pasdobles per a Dones Compositores de la Coordinadora de Societats Musicals de València el 2023. Amb aquesta peça s’homenatjava les arrels valencianes d’en Carlos, ja que la seva família materna procedeix del poble de Benaguasil, on va viure fins als 18 anys, quan va venir a Barcelona a estudiar.

El concert seguia amb la “Primera suite per a banda militar en mi bemoll”, de Gustav Holst, una peça original per a banda de música. “Vam conèixer en Carlos com a percussionista. El recordem amunt i avall muntant i desmuntant la bateria, així com la caixa, la marimba o els timbals…”, en deien els companys.

A continuació, i per les arrels catalanes de la família paterna d’en Carlos, el conjunt tocava la sardana “Somni”, de Manel Saderra i Puigferrer. I la peça de comiat “Eternal Vibrations”, del valencià Saül Gómez Soler, tancava la primera part del concert .

A la segona part es van sentir obres més reconeixibles pel gran públic: “Pearl Harbor”, de Hans Zimmer, “Highlights from Chess”, de Benny Andersson i Björn Ulvaeus, i “Coldplay in Symphony” l’arranjament de Bert Appermont, van mantenir atent i a cop d’aplaudiments espontanis el nombrós públic que a aquesta hora, al voltant de les 13, va haver de moure les cadires cap als arbres que envolten l’espai central del parc, on ja s’havien situat gran nombre de persones des de bon començament.

Una setantena de músics, dirigits pel Joan Miquel Ripoll, i al resguard de palmeres, herbes i plantes enfiladisses, van fer un concert  en homenatge al seu company Carlos Blázquez Bondia, mort al juliol de l’any passat.

“Mira que el lloc (Drets Humans) el tenim desaprofitat”; “Vaig deixar de venir amb els fills perquè és impossible amb els gossos”; “I jo gairebé ni me n’assabento”; “que bonic, com m’agrada”; “he de vigilar el petit, que el tinc donant voltes i jugant-hi”; “sí que es fan coses al barri”; “si no ho veus i ho sents ni t’ho imagines”… eren els comentaris que se sentien entre el murmuri en acabar el concert. “Estem satisfetes, la gent ha respost bé, però ens agradaria arribar encara a més gent”, valoraven les responsables de l’organització, de la Unió d’Entitats de la Marina.

Hi havia una taquilla inversa que es va dedicar a l’associació “Músicos por la Salud”, una ONG que, a través de la música, humanitza hospitals i centres sociosanitaris per tal d’ajudar a fer que les persones siguin més feliços i puguin millorar, i amb la qual en Carlos col·laborava. Judit Vaz Vidal, representant de l’associació, va agrair el suport al final del concert.

La Banda La Valenciana, Societat Musical del País Valencià a Barcelona, és una banda de música creada l’any 2016 a la nostra ciutat. Els integrants són majoritàriament valencians, però també hi ha participació catalana, de la resta de l’estat i d’altres països. Des de la fundació són dirigits per en Vicent Coleto i el sotsdirector és en Joan Miquel Ripoll. Han realitzat concerts i actuacions principalment a la ciutat de Barcelona, però també a altres ciutats de Catalunya i del País Valencià.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.