La reobertura del Julià de Capmany haurà d’esperar

(Pau Llopis)

La Unió Deportiva Polvoritense de la Marina va ser un equip, fundat l’any 1975, que es va convertir en una de les insígnies del futbol de barri al districte de Sants-Montjuïc. El club va aconseguir el campionat de primera territorial la temporada 2002/2003 i va jugar a preferent catalana entre 2003 i 2005.

L’any 2008, amb l’esclat d’una forta crisi econòmica que va afectar a tot el país, la situació de l’entitat, ja molt delicada, va agreujar-se, provocant la fallida i consegüent desaparició del club. D’aquesta manera, el barri i el districte perdia l’equip que havia format a molts dels nens i nenes dels veïnats adjacents, i la seva seu, el Camp Julià de Capmany, ubicat al carrer Segura 31-33, el principal actiu.

Després de l’extinció de l’U.D. Polvoritense, el terreny de joc va seguir acollint entrenaments i partits d’altres equips i, fins i tot, de famílies i particulars que gaudien d’aquest esport. Tot això va arribar a un final a mitjans de la dècada passada, quan l’Administració va decidir tancar el recinte. Durant anys, el camp, que ja formava part de l’imaginari col·lectiu i de la memòria dels veïns i veïnes que han crescut a la Marina, va passar a ser un descampat abandonat i sense cap funció.

L’any passat, finalment, gràcies a la iniciativa del club Criquet Jove BCN, un equip femení amb jugadores originàries de Bangladesh, Pakistan o l’Índia, el Julià de Capmany tornarà a tenir una funció. La primavera d’aquest any es van iniciar les obres, amb un pressupost d’1,6 milions d’euros, segons informacions de l’Ajuntament de Barcelona, que corresponen als primers pressupostos participatius de Barcelona i permetrien començar la nova temporada amb el terreny de joc finalitzat.

Les dimensions de l’obra contemplaven una reforma integral del camp, originalment de sorra, amb la instal·lació de gespa artificial, enllumenat, vestidors i una tanca perimetral, a més a més de marcar les línies de pitch i crear el túnel de batuda, indispensables per a la pràctica d’aquest esport.

Ara per ara, però, les obres semblen estar lluny de concloure i el futur estadi segueix sent un terreny pràcticament desèrtic, únicament ocupat per excavadores i la diferent maquinària que manipulen els operaris encarregats d’aquest treball. L’endarreriment de les obres és la tònica general a tota la ciutat, potser en gran part per la incertesa i canvis polítics que s’han produït darrerament.

“Data prevista de finalització: Novembre 2023”, afirmen els cartells que hi ha instal·lats al voltant. Una data que ja ha expirat i que porta a pensar que les noies del club de criquet hauran d’esperar una mica més per gaudir d’un espai en condicions i que, de moment, el barri de la Marina no podrà recuperar un dels seus símbols.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.