Can Clos dona el tret de sortida a les festes majors de la Marina

Festa Major de Can Clos

El pati interior de Can Clos era ple de gent, de focs i de paelles, el diumenge 2 de juny, pel tradicional concurs que organitza l’AVV i en què enguany han participat una desena de famílies. Però la festa havia començat el dissabte amb activitats familiars i concerts musicals a la nit que van acabar passats per aigua. El diumenge va haver-hi més sort, i es va imposar el bon clima. Així, es van muntar les carpes, una passarel·la floral i una exposició de pintures, realitzades pel grup de dones grans del barri, a més d’un quiosquet del nou equip de futsal.

Una jornada amena en què tothom va gaudir i que serveix com a espai de trobada pel veïnat. Tampoc no hi van faltar els convidats institucionals. Hi era el regidor Jordi Martí i els consellers Albert Deusedes i Maribel Sánchez (PSC), Georgina Lázaro i Albert Torelló (Junts), Francesc Almacelles (ERC) i Ancor Mesa, Ana Trapero (Comuns). També hi havia la representació de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Sants-Montjuic.

Neix el Can Clos Futsal

Can Clos

Feia molt que Can Clos no tenia cap equip de futbol o futsal local, així que els joves del barri han decidit ajuntar-se i muntar-ne un i s’ha aprofitat la festa per presentar l’equip. “Ens vam reunir tres famílies i alguns companys de l’Hospitalet. Jugàvem en tornejos on ens convidàvem i ens ha anat molt bé perquè n’hem guanyat dos, i per això ara hem decidit participar en la Federació Catalana de Futbol”, explica el Tony Martínez, tresorer de l’equip.

A Can Clos la il·lusió pel fet de comptar novament amb un equip del barri s’ha manifestat ajudant-los, comprant bufandes, camisetes i, el diumenge, consumint a la seva paradeta de begudes i pinxos a fi de recaptar fons per cobrir les despeses federatives. Igualment, han rebut el suport d’alguns negocis i, sobretot, de lAVV de Can Clos. “Les expectatives són altes perquè al grup tenim jugadors que ja han participat en altres categories i l’alegria és que la majoria som gent d’aquí”, acaba en Tony. Molta sort al torneig.

Un Cistell Ple d’Esperança, un anònim reforma l’espai a l’AVV Can Clos.

Can Clos

Poder tenir un lloc en condicions era la il·lusió del grup de voluntàries que treballa a l’AVV de Can Clos, fent costat a famílies que no arriben a cobrir necessitats bàsiques i per a les quals recullen donacions i distribueixen roba i alguns estris a la planta baixa de l’edifici de l’AVV de Can Clos.

Doncs bé, la il·lusió s’ha fet realitat i l’ha fet possible la donació d’una família que prefereix mantenir-se anònima, qui ha finançat la reforma i la posada a punt de l’espai. Les parets, els mobles i armaris… tot ha quedat absolutament renovat,  amb la implicació del grup de persones que hi col·labora.

Les àvies de Can Clos cusen bufandes i capells i són els cors solidaris que van tenir la iniciativa. Ara, però, el grup ha crescut amb moltes altres voluntàries i hi arriben famílies d’arreu, ja que el boca-orella s’ha anat expandint. Com que no demanen papers ni cap altra burocràcia, la gent es va dient uns a altres el que fan i arriben persones d’arreu de Catalunya, ja que aquí poden emportar-se el que necessiten. A més, les voluntàries treballem des de la filosofia d’acollir els que arriben amb calidesa humana, i “des de l’amor, per donar-los confiança”, diu la Rosalia Fernández, presidenta de l’AVV Can Clos.  Per què ho feu?, va preguntar  a la família donant. – Pel mateix que vosaltres, perquè podem. La resposta.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.