La Marina és un barri feliç?

Molts professionals, economistes, psicòlegs i ara també els promotors de polítiques públiques analitzen què ens fa feliços, amb l’ajuda d’enquestes en què els entrevistats declaren el seu nivell de satisfacció amb la vida.

Així, els catalans puntuen la seva felicitat en un 6,9 sobre 10, segons que diu l’indicador de benestar subjectiuuna nova eina que presentava el govern el 16 de gener i que ha d’aportar dades per a millorar les polítiques públiques. L’informe es basa en enquestes realitzades a una mostra d’unes 4.000 persones, on aproximadament el 40% d’elles han puntuat la seva satisfacció amb la vida entre 8 i 10. Només un 10% avalua la seva felicitat amb una nota entre el 0 i el 4 i el 24% ho fa entre el 5 i el 6. La nota mitjana és gairebé de 7.

Com de prop o com de lluny d’aquesta mitjana es troben els nostres veïns i veïnes? Hem sortit al carrer a fer un sondeig que ens doni pistes. Aquí teniu els resultats. On sou vosaltres?

  1. Els catalans puntuen la seva felicitat en un 6,9 sobre 10… T’hi sents reflectit/da
  2. En termes generals, i del 0 al 10, on situaries la teva felicitat? I per què? (salut, família, feina, situació econòmica)
  3. Què és l’últim que t’ha produït felicitat, per exemple?
  4. Si tinguessis el poder de fer alguna cosa per contribuir a la felicitat de tothom, què faries?

Mariana Zambrano Martínez, 16 anys, estudiant.

  1. Trobo que un set és més aviat una mica baix.
  2. Un 8, sobretot perquè penso en amb qui estic al dia a dia, les amistats, la família. Els estudis gairebé no hi compten. (riu)
  3. Veure un familiar que no veia des de feia molt de temps perquè viu en un altre país. Ha vingut a visitar-nos i m’he posat molt contenta. Què és la felicitat per tu? Estar amb la gent que estimes.
  4. Ajudar a que la gent tingui més temps per estar en tranquil·litat i amb la família. Les persones necessiten els diners per poder mantenir la casa i sovint van molt fatigades, veure’ls o pensar-hi a vegades em provoca angoixa. 

Juan Miguel Morales Molina, 16 anys, estudiant.

  1. Em sembla bé, és raonable.
  2. En un 7. Ho dic pensant en una mitjana dels dies que normalment tinc. Faig coses com anar al gimnàs, fer els deures, no em manca menjar, tinc amics.
  3. L’esmorzar d’avui, ha estat bo! —no ens diu què era. Com definiries tu la felicitat? Per mi és l’absència de necessitat.
  4. Evitar la fam al món, això em sembla el més important!

Dani Patricio Guamán, 27 anys, transportista.

  1. Per mi, depèn d’on cadascú posi el focus.
  2. Més o menys coincideixo, entre un 6 i un 7. Pel cap baix puntuo el tema emocional i laboral que ara no em va bé. Què entens per felicitat? L’alegria i el benestar emocional.
  3. La meva filla, veure-la jugar i com està de feliç em fa molt feliç a mi també.
  4. Ajudar al fet que la majoria tingui una mínima estabilitat econòmica, que tothom tingui el més necessari per viure.

Montserrat Vidal, 67 anys, jubilada de directora financera.

  1. Em sembla molt factible i bastant raonable.
  2. Puntuo la meva en un 8, pensant en com m’ha anat a la vida i com he pogut desenvolupar-me tant en el pla professional com el personal. Com definiries tu la felicitat? La manera com et sents personalment amb l’ambient, amb l’entorn i amb tota la feina que has fet al llarg de la vida.
  3. Estar en companyia de familiars i amics en les trobades de Cap d’Any. Fa poc també he tingut l’acomiadament d’un company de feina… tot això em produeix molta felicitat.
  4. Potser donar una mica d’estabilitat a les persones que no la tenen, els que són al carrer, els que no tenen les necessitats bàsiques cobertes.

Joel Rodríguez Soler, 9 anys, estudia i juga al futbol

En Joel Rodríguez (esquerra) i l’Arnau Martín (dreta)
  1. A mi un set em sembla bé, a l’escola, ho és.
  2. La meva felicitat té un 10!
  3. Jugar a futbol amb el meu equip.
  4. El que a la gent més li agradés, jo els deixaria fer allò que volen, realment.

Maria Jesús Casas, 46 anys, perruquera.

  1. Un set em sembla excessiu, jo veig la gent del meu entorn descontenta amb tot, sobretot amb l’economia i la feina.
  2. La puntuaria entre un 6 i un 7. Perquè per una banda la família, l’amor, les amitats tiren la nota amunt, però la rebaixo per com funciona tot, les coses s’han encarit molt, i els polítics ens menteixen massa. Com definiries tu la felicitat? El fet d’estar tranquil·la i contenta amb el que tens.
  3. Jugar amb les meves filles, això és felicitat.
  4. Abaixaria els preus de totes les coses, estic segura que això contribuiria a la felicitat de tots.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.