S’apropa la 31a edició dels Premis Sants-Montjuïc

Els guardonats de la 30a edició dels premis Sants-Montjuïc. (Alejandro Flores)

El certamen reconeix persones i entitats del Districte en diferents modalitats, així com projectes que tinguin en compte aspectes socials rellevants per a la comunitat. La presentació de candidatures finalitza avui, 13 de febrer, i enguany hi ha quatre categories o modalitats de participació, una de les quals és nova respecte de l’any passat.

Els quatre guardons, a més dels reconeixements a una persona rellevant i una entitat o col·lectiu del Districte, inclouen dos premis especials dotats amb 1.500 €: el Premi Especial a la Innovació, i el Premi Especial a la Promoció de la Interculturalitat, que vindria a substituir el d’Alimentació Sostenible atorgat en la trentena edició.

Amb aquest canvi, el Districte de Sants-Montjuïc premiarà un projecte que promogui i impulsi la perspectiva intercultural, tot coincidint la introducció del Pla Barcelona Interculturalitat (2021 – 2030) i, específicament, el Pla d’Acció Intercultural als nostres barris. El PAI és una eina que incorpora la mirada intercultural i de gènere a tots els àmbits d’acció del Districte.

Per participar en els Premis Sants-Montjuïc cal omplir la fitxa de presentació de la candidatura a la qual es vulgui optar i el model de declaració responsable. Tot s’ha d’enviar a PremisSantsMontjuic@bcn.cat.

A la trentena edició, la celebrada l’any passat, van ser premiades, també, persones i entitats de quatre categories.

  • Agus Giralt, en la modalitat de reconeixement personal. Per la tasca de recuperació de la memòria local de Sants i la seva implicació amb la Lleialtat Santsenca, el Cros Popular de Sants i la Comissió de la Festa Major del carrer de Papin.
  • Unió Esportiva de Sants, en la modalitat de reconeixement a una entitat o col·lectiu, que l’any passat celebrava el seu centenari com a entitat esportiva amb una marcada tradició al Districte.
  • Postal Amiga, amb el Premi Especial a la Innovació, un projecte de la Marina Viva, Sants3Ràdio i les federacions d’Hostafrancs i la Bordeta. La iniciativa es va desenvolupar durant la pandèmia per apropar el Nadal a les llars de tothom.
  • Espigoladores del Poble-sec, amb el Premi Especial a l’Alimentació Sostenible per la seva lluita contra el malbaratament alimentari, tot coincidint amb el nomenament de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.