Cinc anys d’A la Marina Ens Cuidem!

Participants d'A la Marina Ens Cuidem fan un tastet d'un dels tallers a la Sala Pepita Casanellas. (Alejandro Flores).

El projecte de salut comunitària ofereix tallers i activitats per millorar el benestar físic i emocional de les persones adultes de la Marina. Davant una situació d’atur i de malestar general, la Taula de Salut Comunitària de la Marina i la Unió d’Entitats, amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Barcelona van crear aquest projecte ara fa cinc anys.

El passat dimarts, talleristes i assistents de les activitats, una cinquantena de persones es reunien a la Sala Pepita Casanellas per celebrar un lustre de salut comunitària al barri. Va ser una jornada amb caire d’emoció, perquè a més de fer un tastet de les diferents activitats, les participants van explicar la seva experiència i agraïen el suport rebut “aconseguint un canvi radical a les seves vides, gràcies al programa”.

“Ha estat una oportunitat, quan vaig entrar-hi venia d’un procés de salut força complicat i m’han ajudat a sortir de la meva àrea de confort i conèixer a molta gent del barri”. I altra participant afegia:” És una benedicció sentir-me integrada, vaig començar com a assistent als tallers i ara imparteixo les meves activitats a dos centres cívics del barri. Persones amb situacions molt difícils i que estaven tristes per diferents raons, avui brillen”, deia.

La idea va sorgir arran de l’estudi Barcelona Salut als Barris: Com desenvolupar l’estratègia de salut comunitària publicada el 2017, que arribava a la conclusió que “en l’àmbit dels barris (amb prevalença de pobresa, d’atur i d’exclusió social) l’abordatge de salut comunitària pot contribuir a millorar la salut dels barris i reduir les desigualtats en la salut entre els que estan en situació més desfavorida i la resta de la ciutat”.

“Són píndoles d’activitats diverses per millorar el benestar emocional i generar un retorn social al barri, perquè moltes de les persones que hi participen dels tallers per necessitat, després passen a ser actives fent de talleristes o voluntaris a entitats i associacions de la Marina”, comenta la Vanessa Puig, tècnica en salut pública de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.