El Pessebre Vivent, més viu que mai!

El Diego, un dels organitzadors del pessebre vivent i qui ha dissenyat tota la decoració, fotografiat durant l'esdeveniment. (Alejandro Flores).

El 17 de desembre era data assenyalada per a moltes famílies. S’organitzava el Pessebre Vivent de la mà del Centre Cultural Estrelles Altes, amb la col·laboració de centenars de veïns i entitats.

Les famílies del barri sortien com de pelegrinatge per veure el naixement del nen Jesús i les diferents escenes que interpretaven els mateixos veïns i veïnes. La pluja del matí va provocar alguns nervis: “tenim molta feina, està tot ple de fang, gairebé tot per muntar”, explicava una voluntària prop de les 11 del matí.

No obstant això, ni la pluja ni el fang no van impedir la celebració. Al contrari, la contrarietat va fer que tothom qui participava fes el cor fort. “Portem tot el matí treballant, però ha valgut la pena la feinada”, comentava el Diego, un dels col·laboradors més implicats en l’esdeveniment i responsable de la construcció de les diferents escenes.

El Pessebre Vivent de la Marina porta 32 anys celebrant-se, primer a plaça de la Marina i des de fa una dècada als Jardins de Drets Humans. S’hi treballa durant tot l’any, quan s’acaba un, ja es comença a preparar el següent. Entitats com ara Associació per a la Promoció d’Activitats Lúdico-infantils de la Marina (APALIM), Amics de la Marina, el Casal de Barri de la Vinya, l’Associació de Veïns de Can Clos, la Marina Viva, i gairebé tot el múscul associatiu del barri col·labora en aquest esdeveniment.

“De fa uns anys que ve gent d’arreu de Barcelona i de fora, no només del barri. Estem molt contentes que hagi vingut l’alcaldessa, però hem aprofitat per demanar-li que no tenim locals en condicions per guardar tota la decoració, i a nosaltres ens suposaria molt menys treball”, comenta la Toñi Fernández, del Centre Cultural Estrelles Altes, qui al costat de les seves companyes, lidera l’equip d’organització.

Més de 160 voluntaris i voluntàries van ambientar els Jardins dels Drets Humans com Betlem en temps de la sagrada família, que tot i ser una celebració essencialment catòlica, la transcendeix apel·lant i il·lusionant a tothom. Tot va quedar tan ben ambientat, que els qui s’apropaven es quedaven bocabadats de la gentada que hi havia dins del recorregut, i fora esperant. Cues quilomètriques de gent que ocupava immediatament el lloc dels que hi entraven, al recinte. Milers de persones hi van passar.

Una de les personalitats que s’hi van apropar va ser la mateixa alcaldessa Ada Colau, la primera edil que el visita. “La tasca dels veïns i veïnes, i voluntaris que s’impliquen de manera desinteressada pel barri és el més valuós d’aquesta ciutat i com alcaldessa només puc donar el màxim agraïment, tot el reconeixement, força i ànims. És un barri meravellós i preciós, amb història, identitat i veïns i veïnes magnífiques que fan activitats com aquestes”.

Hi eren també els regidors Montserrat Ballarín —“és un esdeveniment preciós que fa barri i demostra també tota la capacitat d’organització i les ganes que hi ha de compartir”—, i el Jordi Castellana —“Mai havia vist tanta gent com en l’edició d’enguany, ha estat tot un èxit i això és gràcies als veïns i veïnes que s’organitzen”—. Tots van fer paradeta a la Fira dels comerciants que donava la benvinguda.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.