El Plus Ultra celebra la trepitjada del raïm sense restriccions

Alejandro Flores

La ‘Y’ que conforma el barri del Plus Ultra es va omplir, un any més, amb centenars de veïns i veïnes per gaudir de la seva trepitjada. El ressonar de la percussió va inaugurar unes festes que van durar dos dies, amb activitats tant pels més petits com pels més grans del barri. Així, els carrers van potenciar el sentit de comunitat que caracteritza el Plus Ultra amb una sardinada i xocolatada popular el dissabte, i una paellada el diumenge per donar cloenda a la trepitjada.

La festa, celebrada el passat cap de setmana, va estar marcada per l’alliberament de restriccions davant la covid-19. Acostumats a unes celebracions on la mascareta era obligatòria fins i tot al carrer, la trepitjada d’enguany semblava cosa del passat, d’una altra època prepandèmica que, en l’edició d’aquest any, podem reivindicar com la nova normalitat.

Els veïns i veïnes que es van sumar a les activitats organitzades per les entitats van poder gaudir d’unes jornades marcades per la tradició i la cultura catalana amb música, balls i gastronomia popular.

La benedicció la va donar, com és habitual, el mossèn Josep Hortet, que justament aquest mes de setembre es jubila després d’una llarga trajectòria a la Marina. Les forces polítiques que van ser presents a l’acte van destacar que la trepitjada d’enguany és la “festa de la recuperació”, com afirmava la Maribel Sánchez, consellera del PSC al Districte de Sants Montjuïc.

“Hi ha molt compromís i molta estima pel barri i per tradicions com aquesta”, reivindicava la Neus Munté, presidenta del Districte, durant els parlaments. També hi van ser la Lourdes Vidrier, consellera d’ERC al districte, i el Jordi Castellana, regidor d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona; l’Ana Trapero, regidora de Sants-Montjuïc, i l’Esther Pérez, consellera de BComú al districte; i el Jordi Martí, exregidor de Sants-Montjuïc.

L’Abdó Florencio, fundador de l’Associació de Comerciants de la Marina, destaca que la trepitjada d’enguany ha estat dedicada als joves, “perquè no es perdi la tradició d’aquesta festa, una festa catalana”. Així, les dues primeres persones que van participar de la trepitjada van ser dos cares prou conegudes a les festes, dos joves que, emocionats i amb ganes, van trepitjar el raïm per omplir l’estòmac de most dels veïns i veïnes de la Marina.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.