El CAP Carreras Candi es trasllada a un edifici nou del mateix barri

El Centre d’Atenció Primària (CAP) Carreras Candi actual es traslladarà a un edifici nou al mateix barri de Sants- Badal, que es començarà a construir a l’abril. Les obres de l’equipament, que s’allargaran durant 20 mesos, tenen un cost de quatre milions d’euros i aniran a càrrec del Consorci de la Zona Franca, que rebrà, a canvi, la titularitat del sòl de la Torre Telefónica del Fòrum.

Quan estigui construït l’ambulatori, el Consorci el cedirà a l’Ajuntament de Barcelona, que el posarà a lloguer al Departament de Salut de la Generalitat. La permuta entre el Consorci de la Zona Franca i el consistori tindran com a conseqüència la pèrdua de la titularitat municipal de la torre de l’empresa de comunicacions.

El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, ha assegurat que l’acció és la resposta a les reivindicacions veïnals que el CAP no marxés de Sants-Badal i que les noves instal·lacions serviran també per a optimitzar les condicions de treball del personal sanitari del centre.

Martí fa referència a les manifestacions que van tenir lloc al març de l’any passat per impedir el tancament del CAP Carreras Candi. L’Associació de Veïns de Badal, Brasil i la Bordeta van concentrar uns 400 veïns i van liderar l’entrada a una sessió de l’audiència pública del districte de Sants Montjuïc. Els veïns consideraven inadmissible el trasllat, al·legant que els obligava a cobrir una distància equivalent a dues parades de metro i que la decisió perjudicaria a molta gent gran.

Es preveu que el Consorci redacti el projecte executiu del nou centre d’aquí a quatre mesos, als que s’hauran de sumar tres mesos més pel procés d’adjudicació i iniciació de les obres. Per tant, l’edificació del nou CAP començaria l’abril de 2015 i podria allargar-se fins al desembre de 2016.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.