S’obre un menjador social temporal al Casal La Vinya

Yohany Limpias Ayala 

En resposta a l’actual emergència social, el Casal de La Vinya ha començat a funcionar com un nou punt de distribució de menjar per a persones vulnerables a partir del dimarts 28 d’abril. Amb capacitat per atendre fins a 250 persones al dia, és un espai on recollir un àpat i postres per persona i dia, en format pícnic.

El menjador atendrà de dilluns a dissabte d’11.30 a 13.30 del migdia. I no es requereix cap tipus de registre previ. Això sí, les persones només poden recollir un àpat, ja que Serveis Socials atén les famílies d’una altra manera i aquest tipus de serveis extraordinaris estan pensats per a perfils específics, com les persones “d’extrema vulnerabilitat i que viuen soles”, segons han explicat les responsables de Serveis Socials del Districte.

La idea és fer servir aquest menjador com a porta d’entrada al circuit de Serveis Socials per conèixer bé i després atendre millor les necessitats específiques de cada persona, des de qui no té cap tipus d’ingrés a qui rep una ajuda que encara no ha pogut cobrar.

El menjador funciona amb donacions que fa l’ONG Word Central Kitchen, del famós xef José Andrés, conegut pel seu suport alimentari solidari en països que han patit desastres naturals, i mentre decideixi mantenir-les. El dia a dia el porten tècnics de l’Ajuntament amb el suport dels tècnics d’entitats locals.

Des que ha començat la crisi sanitària, Serveis Socials ha atès necessitats d’alimentació per un valor de 30 mil euros al Districte i a La Marina gairebé s’ha duplicat la quantitat de famílies ateses, de 300 i escaig abans de la crisi ara s’atenen a 540 per part de l’administració i prop de 100 famílies han estat ateses per la xarxa de suport veïnal.

L’obertura del menjador social temporal a La Vinya és la resposta del Districte a la necessitat expressada per les diverses entitats de tenir un espai per atendre les persones vulnerables a La Marina.

Tot plegat ha impulsat la creació de la Taula Social de La Marina convocada pel Districte aquest 27 d’abril de manera telemàtica, amb l’objectiu, segons s’ha informat, de coordinar els diversos actors tant públics com privats i veïnals al barri, “per no deixar ningú enrere”. Hi han participat diverses entitats locals que treballen o estan vinculades a l’atenció social de famílies (Escola Dominical, Fundació Mans a les Mans, Coordinadora Veïnal, Unió d’Entitats, Casal La Vinya i Casal Sant Cristòfol, AMCL….), tècnics de l’Ajuntament, el Regidor del Districte, Marc Serra i les conselleres de barri, Esther Pérez i Maribel Sánchez. 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.