El Casal de La Vinya comença a funcionar com un nou punt de distribució de menjar per a persones vulnerables 

Lot d'aliments entregat a principis de mes al Casal La Vinya a una familia en situació de vulnerabilitat.

Redacció: Andrea Bello

Es tracta d’un espai extraordinari on les persones que viuen soles podran recollir un menú diari per persona en format pícnic i consistent en un àpat i  postres. Es poden recollir partir del dimarts 28 d’abril i es reparteixen fins a 250 àpats per dia.

“La idea va néixer arran d’una reunió entre els consellers i les entitats del barri. Hi havia la necessitat a La Marina d’obrir un punt com aquest, per evitar que els veïns i veïnes haguessin d’agafar el transport per recollir menjar”, explica la consellera del barri de La Marina a l’Ajuntament de Barcelona, la Esther Pérez.  El menjador, organitzat des de l’ajuntament, atendrà de dilluns a dissabte d’11.30 a 13.30 del migdia.

No cal cap tipus de registre previ, això sí, només pot recollir un àpat, ja que Serveis Socials atén les famílies d’una altra manera. Aquest tipus de serveis extraordinaris estan pensats per perfils específics, com les persones “d’extrema vulnerabilitat i que viuen soles”, segons han explicat les responsables de Serveis Socials del Districte. 

D’altra banda diverses entitats i veïns de La Marina ja havien organitzat de manera voluntària per entregar lots d’aliments a les famílies necessitades. Les entitats han decidit de moment seguir oferint aquest servei buscant el suport del banc d’aliments.

Aquests serveis estan sent la porta d’entrada per aquestes famílies i persones vulnerables al circuit de Serveis Socials perquè es pugui fer una atenció segons les necessitats específiques de cada persona. “Nosaltres som el primer pas. Fem el que podem. La nostra tasca és la de captar a la gent que necessita de productes de primera necessitat, i després contactem amb Serveis Socials”, explica el president de l’Associació de Veïns de La Vinya, el Kiko Rubio.

Des que ha començat la crisi,  el Districte ha invertit més de 30 mil euros en ajuts d’alimentació i a la Marina s’ha duplicat la quantitat de famílies ateses. Així s’ha informat les entitats en la primera reunió de la Taula Social convocada pel Districte aquest 27 d’abril de manera telemàtica. 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.