El primer color que porta la primavera és el groc que podem veure als camps plens de flors o a les vores dels camins. Però és també molt important el vermell que vesteixen les maduixes, fruita exclusivament primaverenca tot i que a les botigues se’n poden trobar molts mesos de l’any.
Les maduixes són la fruita depurativa per excel·lència. La cura de maduixes és una opció de les dietes depuratives d’estació; es fa menjant entre 1,5 i 3 kg de la fruita repartida en cinc menjades al dia; només un dia. També és eficaç si es combinen amb altres fruites i verdures de l’estació. Ajuda a despertar l’organisme de l’hivern i preparar-lo per l’estiu, eliminant toxines i millorant l’eficàcia del sistema depuratiu.
Les maduixes són sobretot diürètiques, però també lleugerament laxants i alcalinitzats de la sang. El seu poder diürètic és degut a la quantitat d’aigua i potassi, per això també s’han recomanat tradicionalment contra el reuma i la gota. Aquesta fruita de color vermell és rica en vitamines A, C i E, importants antioxidants que ajuden al nostre cos a reparar el mal dels radicals lliures.
L’hora de l’esmorzar és el millor moment del dia per menjar-les. Pel contingut de vitamina C, que estimula les defenses des de primera hora del matí. Per descomptat, millor si són biològiques.
Esther Pardo i Gimeno
Abril 2022