Els colors que porta la primavera

El primer color que porta la primavera és el groc que podem veure als camps plens de flors o a les vores dels camins. Però és també molt important el vermell que vesteixen les maduixes, fruita exclusivament primaverenca tot i que a les botigues se’n poden trobar molts mesos de l’any.
Les maduixes són la fruita depurativa per excel·lència. La cura de maduixes és una opció de les dietes depuratives d’estació; es fa menjant entre 1,5 i 3 kg de la fruita repartida en cinc menjades al dia; només un dia. També és eficaç si es combinen amb altres fruites i verdures de l’estació. Ajuda a despertar l’organisme de l’hivern i preparar-lo per l’estiu, eliminant toxines i millorant l’eficàcia del sistema depuratiu.
Les maduixes són sobretot diürètiques, però també lleugerament laxants i alcalinitzats de la sang. El seu poder diürètic és degut a la quantitat d’aigua i potassi, per això també s’han recomanat tradicionalment contra el reuma i la gota. Aquesta fruita de color vermell és rica en vitamines A, C i E, importants antioxidants que ajuden al nostre cos a reparar el mal dels radicals lliures.
L’hora de l’esmorzar és el millor moment del dia per menjar-les. Pel contingut de vitamina C, que estimula les defenses des de primera hora del matí. Per descomptat, millor si són biològiques.

Esther Pardo i Gimeno
Abril 2022

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.