Els veïns de la Colònia Bausili volen evitar el desallotjament i l’enderrocament dels seus habitatges

Veïns i veïnes de la Colònia Bausili. Foto: Yohany Limpias

Els veïns de la Colònia Bausili, reclamen poder quedar-se a les seves cases, almenys fins que es concretin els tràmits per a que els propietaris comencin les noves construccions. La nova propietat, que va adquirir els immobles el 2016, ja ha comunicat a alguns veïns que no els renovarà el contracte de lloguer. Així ho expliquen a La Marina Lourdes Martínez, Isabel Vicente, Ángela Maña i Rosa Cortéz, veïnes afectades.

Lourdes Martínez és una de les veïnes que ha estat notificada per la immobiliària, Global Blue Center, que els ha dit que han de marxar. A la Colònia Bausili hi viu també la seva mare (amb contracte indefinit) i la seva filla amb les seves dues nétes (amb el contracte caducat).

Els veïns amb contracte de renda antiga, que ara mateix són majoria a la Colònia Bausili, tenen garantit, en cas que se’ls faci fora, un re allotjament en condicions similars. Però ells no volen marxar del barri, “on has viscut tota la vida”. Segons xifres del consistori, són 16 les famílies afectades: 9 amb contracte indefinit i 5, amb el contracte per renovar. A més, hi ha tres pisos ocupats de forma irregular per famílies sense recursos, que no han alterat la bona convivència que tenen, asseguren.

Són 16 les famílies afectades: 9 amb contracte indefinit i 5, amb el contracte per renovar

Els veïns amb el contracte de lloguer per renovar han optat per posar el seu cas a mans del Sindicat d’Inquilins de Barcelona i amb el suport de l’Ajuntament i el Districte, han mantingut una primera reunió amb els propietaris, que s’han compromès a ajornar ara com ara qualsevol desnonament fins el 2019.

Dels 14 sectors en que es va dividir la Modificació del Pla General Metropolità, només 4 estan en procés de transformació. En el cas que inclou la Colònia Bausili, la propietat encara ha de presentar el projecte de reparcel·lació i d’urbanització, cosa que podria portar-los dos o tres anys de tràmits, segons càlculs del consistori. Això és el que els va traslladar l’Ajuntament als veïns a la reunió que van mantenir el mes passat. Els inquilins, per la seva banda, van demanar al consistori que catalogui els seus habitatges com a patrimoni històric. Però l’Ajuntament “ha de valorar molt bé aquesta opció perquè és probable que en els terminis en que es troba el Pla Urbanístic no sigui viable legalment”, a més de les especificacions tècniques que s’haurien de complir.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.