Fem repàs del curs: NOVEMBRE 2013

 

Durant el mes de novembre una macrobatuda contra el tràfic de drogues va sacsejar la Mina i la Zona Franca, amb un resultat de trenta-una persones detingudes i grans quantitats de cocaïna i heroïna requisades, en vint-i-nou registres domiciliaris (vuit d’ells a la Zona Franca).  Era la major operació de la història dels Mossos d’Esquadra, amb un desplegament de més de tres cents agents.

El mateix mes, l’esplai la Platgeta es quedava sense local. Fins aleshores ocupaven un espai de la Unió d’Entitats,  des de l’ inici de les seves activitats al 2009. La causa era la falta de compatibilitat entre ambdues entitats. Els pares i mares de l’esplai, d’acord amb els monitors, van demanar ajuda al Districte per buscar possibles solucions i per celebrar una reunió on es pogués esclarir tot plegat, ja que des de La Platgeta de la Marina, no s’entenia el perquè d’aquesta incompatibilitat, quan no hi havia hagut cap problema els anys anteriors.

Continuant en l’àmbit infantil, la nota d’alegria i positivisme la van posar les Jornades de la Tiaf, que van omplir el Jardí dels Drets Humans de jocs, tallers i activitats per als infants, coincidint amb la celebració del dia dels Drets dels Infants.

Passant al tema del transport, el dia 18 de novembre va entrar en funcionament la línea de bus V3, que substituïa el 72. Tot i que aquest canvi ja s’havia anunciat al setembre, les veus crítiques van començar a fer-se sentir de seguida.

Altres queixes i problemes van venir donats pels dubtes legals d’alguns paradistes del Mercat d’Eduard Aunós (conegut popularment com a mercadillo), que el Districte va poder resoldre finalment. Els paradistes s’enfrontaven a un problema, ja que un canvi en la normativa els hi demanava que presentessin l’alta d’autònom, quan fins llavors havien pagat l’ Impost d’Activitats Econòmiques  regular,tot i vendre només un dia a la setmana. Tot això va regularitzar-se  en quedar resolts aquest dubtes: segons la llei, no era necessari que els paradistes es donessin d’alta com a autònoms, i tampoc que paguessin aquest impost.

Per acabar el mes, la Glòria Bosch, veïna de la Marina, va presentar el seu llibre de poesia, “Bosc de paraules”, a la biblioteca Francesc Candel.

A La Marina, a més, vam fixar-nos en les persones sense sostre i la seva situació de vida, de la ma de la fundació Arrels.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.