Aquest més us deixo una pinzellada de la formació que faig sobre l’alimentació. Abans de començar a aprendre d’altres coses sobre com alimentar-nos, hi ha tres conceptes que son imprescindibles:
Què és menjar? Menjar és l’acte de seure a taula, posar-se a la boca el que tenim davant, mastegar i empassar. Moltes vegades és gairebé un acte inconscient, ni ens adonem del que mengem i si ens pregunten al cap d’unes hores, no ens recordem del que hem menjat. Atès que és un dels actes més important de la nostra vida com a mínim pel que fa a la salut, hauríem de posar-hi més atenció a tot el procés i així donar-nos compte que convertim l’acte de menjar en el de alimentar-nos.
Què és alimentar-se? És proporcionar a l’organisme els aliments que li són indispensables per a la supervivència.
Que és nodrir-se? És el conjunt de processos pels quals l’organisme rep, transforma i utilitza les substàncies químiques contingudes en els aliments que són les necessàries per aconseguir el manteniment de la vida.
La nutrició comença quan els aliments són digerits per l’aparell digestiu i les substàncies nutritives que contenen són absorbides i transportades als teixits i utilitzades per aquests. L’alimentació és voluntària i la nutrició es realitza a l’interior del nostre cos d’una manera involuntària. Els aliments són la forma de presentar- se de manera natural les substàncies nutritives, és a dir els aliments contenen substàncies nutritives. Tot aliment es compon de substàncies nutritives en diferents proporcions, cadascuna d’elles s’utilitza per a diferents aspectes de la nutrició així: Els greixos, sucres i els hidrats de carboni ens proporcionen energia i força per treballar. Les proteïnes serveixen per créixer, per fer músculs i per reparar els teixits gastats. Les vitamines i minerals porten el control de l’absorció de les altres substància nutritives. L’aigua. Som un 80% d’aigua, per tant és primordial prendre en abundància del que forma part de la nostra essència.