Què és menjar?

Foto: Arranged Vegetables Creating a Face --- Image by © Royalty-Free/Corbis

Aquest més us deixo una pinzellada de la formació que faig sobre l’alimentació. Abans de començar a aprendre d’altres coses sobre com alimentar-nos, hi ha tres conceptes que son imprescindibles:

Què és menjar? Menjar és l’acte de seure a taula, posar-se a la boca el que tenim davant, mastegar i empassar. Moltes vegades és gairebé un acte inconscient, ni ens adonem del que mengem i si ens pregunten al cap d’unes hores, no ens recordem del que hem menjat. Atès que és un dels actes més important de la nostra vida com a mínim pel que fa a la salut, hauríem de posar-hi més atenció a tot el procés i així donar-nos compte que convertim l’acte de menjar en el de alimentar-nos.

Què és alimentar-se? És proporcionar a l’organisme els aliments que li són indispensables per a la supervivència.

Que és nodrir-se? És el conjunt de processos pels quals l’organisme rep, transforma i utilitza les substàncies químiques contingudes en els aliments que són les necessàries per aconseguir el manteniment de la vida.

La nutrició comença quan els aliments són digerits per l’aparell digestiu i les substàncies nutritives que contenen són absorbides i transportades als teixits i utilitzades per aquests. L’alimentació és voluntària i la nutrició es realitza a l’interior del nostre cos d’una manera involuntària. Els aliments són la forma de presentar- se de manera natural les substàncies nutritives, és a dir els aliments contenen substàncies nutritives. Tot aliment es compon de substàncies nutritives en diferents proporcions, cadascuna d’elles s’utilitza per a diferents aspectes de la nutrició així: Els greixos, sucres i els hidrats de carboni ens proporcionen energia i força per treballar. Les proteïnes serveixen per créixer, per fer músculs i per reparar els teixits gastats. Les vitamines i minerals porten el control de l’absorció de les altres substància nutritives. L’aigua. Som un 80% d’aigua, per tant és primordial prendre en abundància del que forma part de la nostra essència.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.