35 anys de la Trepitjada de raïm a Plus Ultra, una de les tradicions més arrelades a la Marina

Andrea Bello

Tot i les previsions de pluja, el diumenge 19 de setembre es va despertar amb un sol radiant, un dia perfecte per una jornada molt especial pels veïns i veïnes de la Marina, sobretot pels del barri del Plus Ultra, perquè tornava la seva particular festa: la Trepitjada de raïm.

El Plus Ultra ja és sempre un barri amb una aura diferent, sobretot pel seu aspecte, que et transporta als orígens ramaders i pesquers de la Marina. El dia de la Trepitjada però, brilla d’una manera molt especial. Els carrers s’omplen de gent i de paradetes, la música ressona per tot arreu, tot son cares familiars, la gent s’atura, se saluda i passa l’estona xerrant, i en el punt de mira central dos barrils plens de raïm i els nens fent cua per trepitjar-lo. Ai, si no ho havíem trobat a faltar!

Després d’un any sense poder-se celebrar, la Trepitjada ha tornat! “L’any passat no la vam poder fer i ha crescut el sentiment de continuar la tradició i unir el barri amb la festa” comenta Miguel Jiménez president de l’AVV de Plus Ultra.

Una festa única que encara té molt futur, igual que el Miguel, l’ actual president, i que recorda “la sensació de com el raïm es xafava sota els meus peus quan era petit. És una experiència molt enriquidora per tots els nens i nenes que coneixen aquesta part de la nostra cultura, de segur que entre els nens que avui trepitgen el raïm es troben aquells que continuaran la tradició”. Hi coincidia en ponderar el valor de fer barri de la festa  l’Abdó Florencio, qui continua col·laborant-hi molt activament.

Trenta-cinc edicions a les seves espatlles, enguany una de diferent, en part per les restriccions, i en part per l’absència de Francesc Boix, president històric de l’Associació de Veïns. Tot i això tothom va poder gaudir-la amb gran alegria; això sí, els nens amb bosses de plàstic als peus i sense poder servir el most. Un petit tast de recuperació de la normalitat, i una gran esperança per retrobar-nos tots, veïns i veïnes, amb la tradició.

Per molts anys, la Trepitjada de raïm!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.