Barcelona, preparada per acollir els refugiats

El primer esbós del pla ‘Barcelona, Ciutat Refugi’, preveu el protocol d’atenció per a l’arribada d’unes 1.200 persones en els propers dos mesos a Barcelona, de les quals 600 es quedarien a la ciutat i la resta seria destinada a d’altres municipis de Catalunya.

Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, ha declarat davant la incertessa del nombre de refugiats que arribaran que “no podem esperar a tenir la xifra oficial per estar preparats, per tant, ens avancem als diferents escenaris i ens posem en marxa per a acollir aquestes persones amb tots els serveis necessaris”.

Els objectius principals d’aquest pla són que es compleixi estrictament el dret internacional en matèria de refugiats; assegurar-los els drets bàsics durant la seva estada: educació, sanitat i allotjament; i la resposta eficient dels serveis per a atendre’ls, sens perjudici del funcionament quotidià de la ciutat i dels serveis que presta a les persones. També busca la coordinació amb d’altres administracions públiques, teixit associatiu i voluntariat.

Per posar en marxa aquest Pla de Treball, l’Ajuntament destinarà inicialment 10,5 milions d’euros, que ja estan inclosos en la modificació pressupostària amb la que es podran destinar a l’entorn de 100 milions d’euros del superàvit previst del 2015 a polítiques socials i de millora urbana.

A més, l’Ajuntament també treballarà per accedir a ajudes europees.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.