Els nens ja no poden viatjar al seient del copilot

El mes d’octubre ha començat amb l’entrada en vigor d’un decret que modifica el Reglament General de Circulació. Aquest text regulatori recull que els nens que mesuren menys d’1’35 metres d’alçada no poden viatjar al seient davanter dels vehicles. L’objectiu, avalat per diversos experts, és minimitzar el risc de lesions en els més petits en cas d’accident. D’aquesta manera, es vol plasmar a l’ordenament jurídic les evidències científiques de nombrosos estudis que demostren que els nens viatgen més segurs i protegits als seients del darrere.

Tot i això, el text admet tres excepcions molt concretes. Si el cotxe és biplaça, si totes les places posteriors estan ocupades per altres nens o si resulta impossible col·locar una cadira a la part del darrere del vehicle, els menors podran seure al seient del copilot. Això sí, sempre haurà de portar el corresponent Sistema de Retenció Infantil.

Si mesura més d’1’35 metres d’alçada, el nen ja pot viatjar sense el Sistema de Retenció Infantil i al seient davanter. Tot i això, la Dirección General de Tráfico (DGT) recomana que fins al metre i mig d’alçada continuï a la part del darrere del vehicle.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.