La pobressa energètica: anàlisi i respostes a una nova prioritat social

Maite Fandos, tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports va participar el passat 27 d’abril al curs ‘’La pobresa energètica: anàlisi i respostes a una nova prioritat social’’, organitzat pel Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelya (CUIMPB) i la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social. El curs comptarà amb representants d’institucions públiques, empreses privades, entitats i moviments socials nacionals i internacionals, com Yolanda García, delegada de la Comissió Europea de l’Energia, Núria Salas, portaveu del Fuel Poverty Group, Josep Linares, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector Social.

L’objectiu del curs és abordar la pobresa energètica, d’una banda des d’un vessant d’anàlisi, i alhora amb l’objectiu d’aportar solucions efectives a aquelles famílies que no poden fer front a les despeses derivades dels subministraments de gas i electricitat.

Maite Fandos ha destacat que “la situació de crisi econòmica ha suposat la cerca de noves fórmules que permetin donar una millor resposta a les necessitats socials”, en aquest sentit ha agraït el coneixement i l’experiència que es posaran en comú durant aquest curs i que ajudaran a identificar tendències i les millors pràctiques per fer front a la pobresa energètica.

La responsable municipal de les polítiques socials ha explicat que l’Ajuntament ha destinat gairebé 1,4 milions d’euros en matèria de pobresa energètica, però el que és més important, el consistori té una partida oberta per garantir totes les necessitats

Maite Fandos també ha destacat que l’Àrea Metropolitana de Barcelona hagi creat un fons de 5 milions d’euros per fer front a les factures impagades de les persones que es troben en situació de pobresa energètica. Així com la implicació d’Aigües de Barcelona, Endesa i Gas Natural Fenosa que s’hagin adherit al programa, per coordinar i agilitzar el pagament d’ajusts, “perquè no podem permetre que ningú es quedi sense subministrament energètic pel fet de no tenir recursos”, ha dit Fandos.

“No podem fer-ho sols”, ha assenyalat Maite Fandos, “necessitem la col·laboració d’altres institucions, de les empreses i de la societat civil”. La tinenta d’alcalde ha explicat que en aquest sentit l’Ajuntament de Barcelona treballa de la mà de les entitats del Tercer Sector amb una estratègia compartida que ens permet donar una millor resposta a les necessitats de les persones.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.