Adrián Agenjo, Guanyador de la III Olimpíada Filosòfica de Catalunya.

“La Bellesa, com més bona, més bella”

Adrián Agenjo ha estat, junt amb Laia Tutusaus del S. Peter’s School,  el guanyador de la III Olimpíada Filosòfica a Catalunya, Al consurs, s’hi van presentar 75  alumnes de Batxillerat d’entre 43 centres d’estudis. Cada un d’ells, havia de fer una dissertació filosòfica sobre la Bellesa i com a premi tots dos van representar a Catalunya a  l’olimpíada Filosòfica Espanyola a Oviedo.

L’Adrián, viu a la Marina i és alumne de l’IES Montjuïc. Té 16 anys i fa primer de Batxillerat, en la modalitat de tecnologia.

Perquè t’agrada la filosofia?

  • Vaig triar el batxillerat tecnològic i volia estudiar matemàtiques però al començar el curs i haver descobert la filosofia m’hi he quedat atrapat. M’agrada molt

Abans de començar a estudiar-la, no tenia ni idea del que era; pensava que era una cosa semblant a la religió, però quan vaig entrar a estudiar el temari em va interessar molt.

Com ha estat que has participat en aquesta olimpíada?

  • És el primer any que hi participa l’IES Montjuïc i va ser la professora de filosofia que m’ho va proposar de participar.

Com va anar doncs els concurs?

Doncs amb molts de nervis. Vàrem fer la dissertació per escrit al Centre de Cultura Contemporània. Teníem una hora i mitja per poder desenvolupar el tema: “ La Bellesa”. Vaig dissertar sobre si lo bell és el mateix que lo bo; o si poden haver coses belles que no siguin bones i a la inversa, si hi pot haver dins la no bellesa, bondat. Basat en els pensaments de filòsofs com Plató.

Després es van fer diàlegs en grup. El nivell era molt alt i jo pensava que no seria a l’alçada, però finalment vam guanyar per unanimitat la Laia Tutusaus i jo. El premi va ser poder anar a Oviedo a l’Olimpíada Espanyola de Filosofia.

Quin és el teu filòsof preferit?

El meu preferit és Karl Marx, per les seves idees. També en general, els clàssics i en particular, Ipatia d’Alexandria.

Has vist la sèrie de TV3, “Merlí” ?. Creus que pot tenir alguna influència en que els joves tinguin més interès per la filosofia?

Si, si que la he vista però no tots els capítols. Segur que sí que influeix la sèrie. Estava molt bé.

Que vols ser quan siguis gran?

Vull ser polític. Aquest any he fet batxillerat tecnològic però el proper curs tinc pensat canviar i fer l’humanístic.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.