S’organitza el Judici Popular per demanar el tancament del CIE de la Zona Franca

Des del novembre, el CIE està tancat. La clausura d’aquesta instal·lació, però, és temporal, ja que es preveu que a finals a febrer es finalitzin les obres de millora de les condicions de vida de les persones retingudes. Ara, la campanya Tanquem els CIE organitza un Judici Popular sota el títol “CIE mai més” per denunciar i evitar la reobertura del CIE de Barcelona, que es troba al barri de La Marina.

Aquesta manifestació es realitzarà el dia 30 de gener a les 11 del matí. L’objectiu de la mobilització és exigir a les institucions que compleixin en la lluita contra els CIE. Serà al propi CIE, al Carrer E, 40 de la Zona Franca. També es pot participar acudint a les assemblees obertes de cara a preparar l’acte o donant suport als altres actes que s’organitzin.

La campanya també crida als ciutadans a dissenyar un cartell explicant el motiu per tancar el CIE, penjar-lo a la xarxa sota l’etiqueta #JoAcuso a partir del 21 de gener i portar-lo a la manifestació el dia 30.

La Campanya Tanquem els CIE neix el gener de 2012 arrel de la mort d’Idrissa Diallo, un noi de Guinea Conakry que estava pres al CIE de Barcelona.

Els primers membres provenen de diferents organitzacions i col·lectius “en defensa dels drets de les persones migrants”; ara per ara, però, són nombrosos els activistes a nivell individual que poc a poc s’han anat sumant al grup.

La Campanya té quatre objectius fonamentals:

  • Visibilitzar els Centres d’Internament d’Estrangers.
  • Denunciar les vulneracions de drets que s’hi produeixen: maltractaments, irregularitats administratives, abusos…
  • Procurar millores en les condicions dels interns.
  • Demanar el seu tancament.

L’Assemblea 15-M de la Marina-Zona Franca està compromesa amb el tancament dels CIE des de la mateixa creació de Tanquem els CIE. Per ajudar en la campanya de difusió, s’ha organitzat la projecció del documental Sobren raons, seguit d’un col·loqui el proper dimecres 27 de gener a les 19h. Serà a la Biblioteca Francesc Candel (C/Amnistia Internacional, 10).

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.