SCC canvia La manifestació del 12-O a Plaça de Catalunya per un acte el dia 18 al Teatre Poliorama

Sergio Segura (Barcelona)

En un context posterior a les eleccions catalanes del 27-S i la possible formació d’un govern independentista a Catalunya, Societat Civil Catalana no celebrarà el proper 12 d’octubre el Dia de la Hispanitat a Plaça de Catalunya. L’any passat SCC, el Partit Popular i Ciutadans se sumaven a una manifestació per respondre a la multitudinària “V” de la Diada, però només van assistir-hi 38.000 persones (segons la Guàrdia Urbana). Aquest any, el bloc defensor de la unitat d’Espanya renuncia a aquesta concentració el 12-O i SCC ajorna la commemoració al dia 18.

En aquesta ocasió, la celebració tindrà lloc al teatre Poliorama de la Rambla a les 12 del migdia. Hi acudirà el nou president de SCC, Rafael Arenas, i membres de la cultura encara per determinar que donaran suport a l’ideari d’una associació defensora de la unitat d’Espanya.

El líder de C’s, Albert Rivera, explicava aquest dilluns que ningú l’ha convidat a la manifestació del 12-O i que, com a candidat a la Presidència del Govern d’Espanya, participarà als actes institucionals a Madrid. Alhora, ha recordat que la celebració de C’s és el 6 de desembre, dia de la Constitució Espanyola. El PP, per ara, només té intenció de participar als actes institucionals que organitza la Delegació del Govern a Catalunya.

Qui sí celebrarà el Dia de la Hispanitat és Moviment Cívic, entitat contrària a la independència, que ha convocat una marxa pel 12 d’octubre que arrencarà a Passeig de Gràcia amb Carrer Provença a les 11 del matí i finalitzarà el recorregut a Plaça de Catalunya, on s’hi celebrarà un acte a les 12. Per la seva banda, els grups ultres i d’ideologia feixista es concentraran a la zona de Montjuïc, com cada any, per reivindicar la unitat espanyola i “evitar el suïcidi d’Espanya”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.