El Barça inaugura la seva nova llar a Montjuïc

El Futbol Club Barcelona ja ha disputat dos partits a l’Estadi Olímpic durant el mes d’agost

Pau Espí

La gespa de l’Estadi Olímpic Lluís Companys ja ha estat trepitjada per als seus nous i temporals amos. El Barça de Xavi ha jugat durant aquest mes d’agost els dos primers partits com a local a la que serà casa seva fins a finals del 2024, mentre durin les obres del Spotify Camp Nou.

La prova pilot ha estat el 8 d’agost, a la celebració del Trofeu Joan Gamper contra el Tottenham Hotspur. El tradicional partit amistós que disputa cada any el Futbol Club Barcelona abans del començament de la temporada oficial ha servit per veure que l’assistència dels aficionats culers no seria tan alta com es pensava en un inici. Han estat 35.224 (segons dades oficials del club) els qui van reunir-se per veure un partit que el Barça va acabar emportant-se per 4-2 davant el combinat anglès.

El debut oficial a l’Estadi Lluís Companys ha estat aquest 20 d’agost, en un partit contra el Cadis corresponent a la segona jornada de La Liga. En aquesta ocasió, i ja en partit oficial, han estat 39.603 (segons dades oficials del club) els aficionats culers que han vingut a l’estadi de Montjuïc a animar al seu equip. Aquestes dades superen per poc les del dia del Trofeu Joan Gamper, però es queden encara lluny del ple absolut, que són 49.472 localitats.

Aquestes dades, però, s’han d’agafar amb pinces, ja que els partits del mes d’agost acostumen a ser un epicentre de turistes més que un espai de trobada dels socis blaugranes. Tot i això, cal recordar que el Barça comptarà amb al voltant de 17.000 abonats per aquesta temporada; una xifra molt baixa tenint en compte que el club va posar 27.000 abonaments a disposició del soci.

Molts dels socis culers que han acudit a l’estadi diuen que “el trajecte és molt llarg i tediós”, tot i que també en trobem d’altres que defensen que “vagi on vagi el Barça, nosaltres també hi anirem”. La Clara, abonada des de fa més de cinc anys, explica que continuarà anant a veure el Barça amb el seu fill “tot i que pujar fins a Montjuïc es faci molt cansat”. En Lluís i la Mercedes, dos abonats al Barça des de “que es van casar”, asseguren que “pujar fins aquí és un moment” i afegeixen que “tot esforç que hàgim de fer val la pena”.

És d’hora encara per dictar sentència sobre el nivell d’assistència a l’Estadi Lluís Companys, ja que amb tan sols dos partits disputats (i només un d’oficial) seria precipitat treure cap conclusió. El que sí que és un fet, és que els autobusos llançadores que surten des de Plaça Espanya cada quatre minuts s’han vist col·lapsats per llargues cues aficionats blaugranes, és per això que molts decideixen pujar caminant i amb les escales mecàniques un cop arriben a Plaça Espanya.

Sigui acompanyat d’uns milers més o menys d’aficionats, el Barça ja s’ha instal·lat a Montjuïc, i l’arribada del club al districte ha generat una divisió d’opinions entre els veïns i veïnes. Molts decideixen no posicionar-se, ja que, diuen, que la seva vida no variarà per molt que el Barça vingui a jugar l’Estadi Olímpic. D’altres, però celebren que els blaugranes “juguin més a prop de casa”. El José, veí del districte, comenta que “com a aficionat del Barça m’agrada tenir-los aquí al costat” i assegura que intentarà anar a veure algun partit a l’Estadi Lluís Companys. Altres veïns, però, es mostren més contraris a l’arribada del club, assegurant que “només servirà per enviar turistes cap aquí i tallar els carrers els dies de partit”. “Quan juga el Barça sembla que s’aturi el món!”, comenta una veïna entre riures.

Amb tan sols dos partits jugats durant l’agost, seria prematur extreure qualsevol conclusió, excepte que, agradi més o menys als aficionats culers o als veïns del districte, el Futbol Club Barcelona jugarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys fins a finals del 2024, i, tots plegats, si hauran d’acabar acostumant.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.