Reobre el camp de Mare de Déu de Port

El Municipal torna a funcionar durant la segona quinzena de març, amb gespa i amb uns lloguers més elevats

JORDI GISPERT|

Ha trigat més de 50 anys, com aquell qui diu, però finalment ha arribat. La remodelació d’un dels pocs terrenys de joc de Barcelona que quedaven obsolets, coberts encara de terra, ha estat possible gràcies a l’esforç de totes les parts. Les denúncies i reclamacions dels equips que l’utilitzen van fer finalment parar l’orella a l’Ajuntament. Les obres s’han prolongat més enllà dels terminis fixats inicialment, però el cas és que, mai més ben dit, han arribat “a Port”. S’ha canviat l’enllumenat, ara amb sis torres renovades, s’ha reforçat l’entorn amb formigó, s’ha instal·lat un sistema de rec amb 6 sortidors, i sobretot, s’ha anivellat la superfície i se li ha instal·lat gespa artificial. El 14 de març l’Ajuntament té previst de donar el vist-i-plau per a la seva reobertura. A partir d’aquí, l’empresa gestora s’ha d’encarregar d’avisar tots els equips que hi conviuen i posar-se d’acord amb les condicions per tornar-hi a entrenar.

I sí, el lloguer pujarà. Escassament ara al mes de març i ja més notòriament de cara al setembre. Les despeses de manteniment no són les mateixes que abans. Ara tot es dispara i això és l’única cosa que pot perjudicar els equips que hi entrenen i hi juguen els seus partits. L’Ibèria, la Gimnàstica Iberiana i l’Equipo Ja hauran de tornar a fer mans i mànigues per arribar a final de mes però almenys fugiran d’un Julià de Capmany en un estat més que precari i recuperaran el camp propi. S’hi ha introduit un nou magatzem, una nova rampa d’accés, des de fa un any que ja es va eliminar el gas com a sistema de calefacció i tot passa ja per l’electricitat, els vestuaris s’han retocat mínimament, i per a un futur es contempla la idea de poder modificar l’estructura o mur de formigó que envolta el complex per transformar-lo en una coberta molt més acollidora.

Un cop es reemprengui l’activitat seran més de 6 entitats les que compartiran l’espai. A més dels quatre amateurs, un conjunt de Periodistes i una altra entitat del barri es repartiran el pastís, que de fet ja està estipulat i només falta acabar de confirmar-lo just quan arribi l’hora. Tota l’activitat es concentra de 18:00h a 23:00h. Els matins van destinats a les múltiples tasques de manteniment. Els vespres a la preparació per a la competició.

 És cert que nous projectes poden sorgir en breu, però en qualsevol cas, ha quedat ben comprovat, que és l’Ajuntament qui ha de consentir i aprovar qualsevol activitat. L’empresa gestora, Llop Gestió, és un grup privat que porta també els altres quatre terrenys esportius del barri. Si més no, funciona com una subsidiària, com una empresa subcontractada pel districte. L’Ajuntament mira que el balanç quadri, i a partir d’aquí entrega una part proporcional del 10% de beneficis al grup gestor.

Tot el que són subvencions, és a dir, nous projectes o idees, han de ser aprovades pel consistori. Així que les entitats tenen sempre un filtre en la política, que és qui realment pren les decisions esportives amb un criteri que a vegades no s’acaba d’entendre. Tanmateix, i dins de tantes complicacions, una nova empresa conjunta, que implicarà també el Municipal de Mare de Déu de Port i els altres complexos del districte, va prenent forma. La Taula de l’Esport és una iniciativa de la Unió d’entitats de La Marina per promocionar, divulgar i fomentar la pràctica esportiva entre els més joves. L’objectiu és que, mitjançant subvencions, es concedeixi a determinades entitats la possibilitat d’ulitilzar els espais de qualsevol d’aquests terrenys de manera gratuïta o amb un lloguer mínim. Tot a fi que es puguin realitzar activitats diverses adreçades sobretot als més joves i també de manera especial als col·lectius amb alguna discapacitat, física o mental. Dins aquesta Taula de l’Esport, és la iniciativa “Som Escola, Fem Esport” la que pretén implicar sobretot els centres educatius del barri en el foment de l’activitat física i en la reintroducció de pràctiques desaparegudes o gairebé inexistents a la Marina, com és el cas del bàsquet o l’handbol. A les reunions, que es realitzen periòdicament des de fa pocs mesos, hi participa tant el districte, com els gestors, com els mateixos representants de la Unió d’Entitats.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.