Arrenca la primera edició del CineClub la Marina

Paco Marín

Demà arrenca el camí. El projecte de Cinema Club la Marina, que té l’objectiu d’iniciar tot un seguit de cicles de cinema al nostre barri, comença a agafar forma: cicles on el mateix públic anirà suggerint temàtiques, gèneres, directors, actors o actrius per gaudir del seu art. Després de les projeccions, s’obrirà un debat per intercanviar impressions creant un ambient que convidi a fomentar la passió pel cinema.

En aquest primer cicle, que comença el divendres 14 d’octubre a les 19h a l’Espai Veïnal Química, tractarem la temàtica més social des d’una perspectiva molt propera. El primer trimestre constarà de la projecció de tres pel·lícules, una cada mes. Estan rodades a Barcelona als anys 60 i es tracten tres temes que segueixen sent d’actualitat, malgrat que ja han passat gairebé 60 anys.

La primera, La piel quemada, de Josep Maria Forn, ens parla de la immigració mostrada des de la part més dura i cruel dels llocs d’origen, a la crua realitat dels destins triats. Cinema realista i molt pròxim amb Antonio Iranzo, Marta May, Sílvia Solar i un ampli elenc d’actors i actrius del món del cinema barcelonès.

La segona pel·lícula del cicle serà Los Tarantos, de Rovira Beleta, que tracta sobre el món gità i està rodada a la barriada del Somorrostro. Està interpretada, magistralment, per Antonio Gades, Carmen Amaya, Sara Lezana, Daniel Martín i una gran varietat d’actors i actrius gitanos. A més, compta amb una esplèndida fotografia de la mà de Màssimo de la Mano i Francisco Marín (el meu pare).

I la tercera serà el film A tiro limpio, de Paco Pérez Dolz, una pel·lícula que tracta sobre la postguerra a Barcelona on un grup d’atracadors exerceixen la delinqüència a la ciutat. Intèrprets com José Suárez, Luís Peña, Carlos Otero i Gustavo Re encarnen personatges polifacètics que creen situacions confuses amb l’ajuda de l’excel·lent fotografia de Francisco Marín.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.